Направите укусну и луксузну ГОЗБУ од палачинки (ФОТО)
ПАЛАЧИНКЕ са лососом, влашцем или буђавим сиром права су посластица широм света, а праве се изузетно једноставно и брзо.

Фото: А. М.
Сви знају да праве палачинке, али уз мало маште и добре састојке ово наизглед обично јело може да се претвори у веома укусан деликатес.
Врећице са лососом
Палачинке са лососом су специјалитет у Русији.
Палачинке се испеку, а онда оставе да омекну. На средину сваке палачинке се стави кашикица крем сира и неколико комадића димљеног лососа. Палачинке се пажљиво сакупе у пакетић и врх се нежно веже гранчицом влашца или сламком сламе. Врећице могу да се пуне и са руском салатом или паштетом.

Фото: А. М.
Пакетићи са сиром
У средину испечених палачинки се стави комадић качкаваља који може да буде трапист, едамер, али и рокфор или неки други буџави сир.
Уколико сир није слан може да се дода кашикица мајонеза, да би боље држала салату. Дода се неколико листића беби-спанаћа, руколе или исечене зелене салате. Палачинке се прво преклопе са стране, па друге и пажљиво упакују.

Фото: А. М.
Врећице и пакетићи могу да се праве само са класичним, танким палачинкама. Америчке су дебеле и када се савију пукну.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ШАРЛОТА ИЛИ ОКРЕНУТИ КОЛАЧ: Готово за 15 минута са минимум састојака
01. 02. 2023. у 18:00

СЛАТКА ПИТА СА СИРОМ И РЕЗАНЦИМА: Старински рецепт који ће све одушевити укусом
01. 02. 2023. у 16:55

ОДУШЕВИТЕ ГОСТЕ ЗДРАВИМ ГРИЦКАЛИЦАМА: Рецепт за шарене слане штапиће
01. 02. 2023. у 14:29

КИНЕСКИ РЕЦЕПТ ЗА ХЛЕБ НА ПАРИ: Брзе и укусне погачице (ВИДЕО)
30. 01. 2023. у 20:19

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)