Направите укусну и луксузну ГОЗБУ од палачинки (ФОТО)
ПАЛАЧИНКЕ са лососом, влашцем или буђавим сиром права су посластица широм света, а праве се изузетно једноставно и брзо.

Фото: А. М.
Сви знају да праве палачинке, али уз мало маште и добре састојке ово наизглед обично јело може да се претвори у веома укусан деликатес.
Врећице са лососом
Палачинке са лососом су специјалитет у Русији.
Палачинке се испеку, а онда оставе да омекну. На средину сваке палачинке се стави кашикица крем сира и неколико комадића димљеног лососа. Палачинке се пажљиво сакупе у пакетић и врх се нежно веже гранчицом влашца или сламком сламе. Врећице могу да се пуне и са руском салатом или паштетом.

Фото: А. М.
Пакетићи са сиром
У средину испечених палачинки се стави комадић качкаваља који може да буде трапист, едамер, али и рокфор или неки други буџави сир.
Уколико сир није слан може да се дода кашикица мајонеза, да би боље држала салату. Дода се неколико листића беби-спанаћа, руколе или исечене зелене салате. Палачинке се прво преклопе са стране, па друге и пажљиво упакују.

Фото: А. М.
Врећице и пакетићи могу да се праве само са класичним, танким палачинкама. Америчке су дебеле и када се савију пукну.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ШАРЛОТА ИЛИ ОКРЕНУТИ КОЛАЧ: Готово за 15 минута са минимум састојака
01. 02. 2023. у 18:00

СЛАТКА ПИТА СА СИРОМ И РЕЗАНЦИМА: Старински рецепт који ће све одушевити укусом
01. 02. 2023. у 16:55

ОДУШЕВИТЕ ГОСТЕ ЗДРАВИМ ГРИЦКАЛИЦАМА: Рецепт за шарене слане штапиће
01. 02. 2023. у 14:29

КИНЕСКИ РЕЦЕПТ ЗА ХЛЕБ НА ПАРИ: Брзе и укусне погачице (ВИДЕО)
30. 01. 2023. у 20:19

ПОГИНУО АЛЕКСАНДАР КОЛАРОВ: У незапамћеној трагедији у Кочанима страдао и гитариста бенда ДНК
ТРАГЕДИЈА која је потресла Северну Македонију однела је још један живот.
16. 03. 2025. у 17:00

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ЦЕЦА У АРКАНОВОМ РОДНОМ МЕСТУ: Обузеле је нарочите емоције
ПЕВАЧИЦА Цеца Ражнатовић, синоћ, 15. марта, приредила је спектакуларан концерт пред пуном халом у Брежицама, у Словенији.
16. 03. 2025. у 13:17
Коментари (0)