РЕЦЕПТ ЗА СОС ОД ВИШАЊА: "Покварите" печење овим брзинским додатком - и нећете се покајати

Кристина Љубисављевић

06. 02. 2023. у 12:35 >> 09:47

РИНФЛАЈШ се спрема од пилећег или говеђег меса које се кувало у супи, а једе се уз сос

РЕЦЕПТ ЗА СОС ОД ВИШАЊА: Покварите печење овим брзинским додатком - и нећете се покајати

Фото: Профимедиа, А. М.

Недељни ручак у Војводини је незамислив без супе, а после супе и пре печења једе се ринфлајш. То је кувано месо и поврће из супе преливено сосом.

Састојци за сос од вишања

  • шоља вишања
  • мало брашна
  • зејтин
  • со, бибер

Припрема соса од вишања

У шерпицу се сипа уље и дода кашика брашна. Када се брашно мало пропржи, смањи се рингла и додају се вишње. Вишње могу да буду свеже, али и смрзнуте и у том случају морају да се одледе. Смрзнуте вишње се најбрже одледе ако се поспу кашиком шећера.

Фото:А.М.

Када је брашно променило боју додају се вишње без сока. Вишње се мало продинстају, шерпица се склони са рингле и сос се разреди соком који су пустиле када су им извађене коштице. Уколико нема довољно сока - додајте мало воде. Још мало прокувајте док се сос не згусне. Према укусу додајте со и бибер, али и кашичицу шећера уколико су свеже, а не смрзнуте.

Foto:A.M.

 

Сос од вишања се обично једе уз кувано месо и поврће које је из супе, али је подједнако укусан и са печењем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СВАКЕ године, упркос молбама и апелима, велики број људи пали стрљику и на тај начин долази до пожара у којима страдају туђи усеви, али нажалост и животи невиних бића.

27. 06. 2025. у 16:50

Коментари (0)

Тржишта уздрмана, али ова жаба остаје зелена: Wалл Стреет Пепе (WЕПЕ) скаче 84%