РЕЦЕПТ ЗА СОС ОД ВИШАЊА: "Покварите" печење овим брзинским додатком - и нећете се покајати
РИНФЛАЈШ се спрема од пилећег или говеђег меса које се кувало у супи, а једе се уз сос
Недељни ручак у Војводини је незамислив без супе, а после супе и пре печења једе се ринфлајш. То је кувано месо и поврће из супе преливено сосом.
Састојци за сос од вишања
- шоља вишања
- мало брашна
- зејтин
- со, бибер
Припрема соса од вишања
У шерпицу се сипа уље и дода кашика брашна. Када се брашно мало пропржи, смањи се рингла и додају се вишње. Вишње могу да буду свеже, али и смрзнуте и у том случају морају да се одледе. Смрзнуте вишње се најбрже одледе ако се поспу кашиком шећера.
Када је брашно променило боју додају се вишње без сока. Вишње се мало продинстају, шерпица се склони са рингле и сос се разреди соком који су пустиле када су им извађене коштице. Уколико нема довољно сока - додајте мало воде. Још мало прокувајте док се сос не згусне. Према укусу додајте со и бибер, али и кашичицу шећера уколико су свеже, а не смрзнуте.
Сос од вишања се обично једе уз кувано месо и поврће које је из супе, али је подједнако укусан и са печењем.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком
НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.
29. 01. 2025. у 18:41
Коментари (0)