ОМИЉЕНО КУВАНО ЈЕЛО НА НОВИ НАЧИН: Гулаш од две врсте меса
АКО сте љубитељ куваних јела, ово је прави рецепт за вас
Суштина овог домаћег специјалитета је у комбинацији зачина и великом броју састојака. Што више поврћа, па и врста меса, гулаш ће бити укуснији.
Гулаш - састојци:
300 г свињског меса,
300 г пилеће џигерице,
300 г црног лука,
2 свеже паприке,
мало љуте туцане паприке,
мало слатке млевене паприке,
1 већа шаргарепа,
1 свеж парадајз (може и сок),
2 чена белог лука,
3-4 листа ловора,
уље,
суви зачин, со, бибер, першун.
По жељи уз прилог могу ићи макароне или пире кромпир.
Гулаш - припрема:
На уљу пропржити ситно сецкан црни лук, додати сецкану шаргарепу и паприку па динстати око пола сата.
Додати најпре месо исечено на коцке и ловоров лист, долити мало воде и крчкати око 20 минута.
Потом убацити џигерицу и наставити са динстањем док месо не омекша.
Додати мало сувог зачина или само со, 1 кашичицу слатке млевене паприке и љуте туцане. Додати бибер, бели лук и још мало прокрчкати.
На крају додати сецкан першун и одмах искључити.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈБРЖИ и најукуснији ручак кад немате времена: запечене макароне са сиром
14. 06. 2023. у 17:11
МЕДЕНА КРИЛЦА ИЗ РЕРНЕ: Прсте да полижете - пробајте нови рецепт и бићете одушевљени!
24. 05. 2023. у 19:00
ЗА НАЈУКУСНИЈУ ПИЛЕТИНУ: Направите маринаду од 3 једноставна састојка
14. 05. 2023. у 20:00
РУСИ ОСВОЈИЛИ КУРАХОВ? Рогов: Наше трупе подигле заставу над зградом градске управе
РУСКЕ трупе заузеле су зграду градског већа у западном делу града Куракова у ДНР и подигле на њу тробојку.
14. 12. 2024. у 13:48
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
"ЖЕЉКУ САМ МОЗАК ИСПРАО" Вељко открио како васпитава децу и шта их прво учи
БОКСЕР Вељко Ражнатовић и његова супруга Богдана у мају месецу добили су трећег сина коме су дали име Исаија, а неодољиви дечак мења се из дана у дан, окружен браћом Крстаном и Жељком.
14. 12. 2024. у 20:04
Коментари (0)