МОНАШКА ПУЊЕНА ПОГАЧА: Посни оброк којем нема мане - Растресито тесто и богат фил који се топи у устима

13. 08. 2023. у 13:00

Прсте да полижеш...

МОНАШКА ПУЊЕНА ПОГАЧА: Посни оброк којем нема мане - Растресито тесто и богат фил који се топи у устима

Фото Јутјуб/Принтскрин

Састојци за тесто:

  • 500-600 грама брашна
  • 2 мале кашичице соли
  • 1 кашичица шећера
  • 25гр квасца
  • 50 мл уља
  • 300мл воде

Састојци:

  • 4-5 шаргарепе
  • 1/2 свеж купус
  • 2 паприке
  • 200 мл соса од парадајза
  • мало уља и зачина

Припрема:

Од брашна, соли, шећера, квасца и воде умесите глатко тесто које ћете поделити на 2 једнака дела. Оставите да одстоји па онда разваљајте у плех и филујте.

Фил правите тако што изрендате шаргарепу, ситно исецкате купус и паприке пропржите на уљу и додате парадајз сос. Пуните тесто и боцкате га по врху, премажете уљем и печете на 200 степени око пола сата до 40 минута.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈЛЕПША КУПАЛИШТА ЧЕКАЈУ НА ВАС: Летња сезона почиње, a Србија нуди безброј савршених оаза мира