СА СОЧНИМ БЕЛИМ МЕСОМ У СОСУ ОД ПАВЛАКЕ И СИРА: Алфредо паста - једна од најомиљенијих
АЛФРЕДО паста је један од најпопуларнијих начина припреме тестенине, а сви је воле због комбинације састојака.

Фото Shutterstock
Шпагете се уваљају у кремасти сос од неутралне павлаке и сира, а преко иде сочно бело месо. Припрема ове пасте је врло једноставна, а одличан је предлог како за ручак, тако и за вечеру.
Потребно:
* 2 пилећа филеа
* 1 црни лук
* 1 чен белог лука
* 30 г путера
* 250 мл неутралне павлаке
* 1 кашика скроба
* 100 г тврдог сира
* 250 г шпагета
* зачини по укусу
Рецепт за алфредо пасту са белим месом:
Бело месо покријите, па излупајте тучком за месо. Можете и да пресечете месо на пола.
Затим прелијте уљем, посолите, побиберите и поспите зачинском паприком. Испржите месо у тигању и исеците на траке или по жељи. У другом тигању загрејте мало уља, па пропржите ситно сецкан црни лук и додајте путер, као и млевени бели лук. Промешајте, па додајте скроб и павлаку за кување. Зачините по жељи и све лепо промешајте, па крчајте док се сос мало не згусне. Додајте шпагете које сте претходно скували и процедили, као и једну кутлачу воде у којој су се кувале. Промешајте, па поспите рендани сир и оп промешајте. Додајте сецкано месо. Алфредо паста је спремна.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ОДЛИЧАН КАО ЛАГАН А ХРАНЉИВ ОБРОК: Потаж од поврћа и кикирикија
05. 12. 2023. у 10:14

НАПРАВИТЕ - МЕКО МЕСО УКРЧКАНО У ДВЕ ВРСТЕ ВИНА: Свињска џигерица у сосу са печуркама
05. 12. 2023. у 12:00

ПРОСТО ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕТЕ: Посна пица са туњевином, шампињонима и качкаваљем
04. 12. 2023. у 07:00

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - КРАХ БРАКА АНЕ ИВАНОВИЋ И БАСТИЈАНА: Швајнштајгер скинуо бурму (ФОТО)
АКО се уопште и сумњало у развод Ане Ивановић и Бастијана Швајнштајгера, сада дилеме више нема.
18. 04. 2025. у 07:51
Коментари (0)