ИМАЈУ УКУС КАО ДА СУ НАПРАВЉЕНЕ У ГРЧКОЈ: Гирос тортиље са цацики сосом, спремају се за 20 минута
ГИРОС тортиље са цацики сосом подсећају на одмор, а због састојака су изузетно сочне. Брз оброк уз гирос тортиље са цацики сосом омамиће вас својим укусом, а због цацики соса освежиће непца.

Фото Shutterstock
Тортиље су одличан избор за једноставне оброке, па можете да испробате и јело од тортиље са спанаћем и маслинама. Гирос тортиље са цацики сосом уз први залогај пробудиће вам осећај са одмора. Гирос тортиље са цацики сосом се лако праве, само испратите ове кораке!
Потребно:
* 4 тортиље, загрејане
* 1/4 шоље маслиновог уља, подељена
* 2 шоље исецкане печене пилетине
* 3 чена белог лука, млевена
* 1/2 кашичица сушеног оригана
* 1/3 шоље пилећег бујона са ниским садржајем натријума
* 3/4 шоље сецканог парадајза
* 1/2 шоље сецканог краставца
* 3 кашике млевеног црвеног лука
* 1 кашика сецканог свежег першуна
* 1 1/2 кашичице црвеног винског сирћета
* Прстохват соли и бибера
* 1/2 шоље фино измрвљеног фета сира
* 1/2 шоље припремљеног цацики соса
* кришке лимуна (опционо)
Рецепт за гирос тортиље са цацики сосом:
Загрејте тортиље за гирос. Загрејте половину уља у великом тигању постављеном на средњој ватри. Пеците пилетину, бели лук и оригано око 1 минут или док не замирише.
Додајте бујон, доведите до кључања и смањите топлоту на средње ниску. Кувајте, повремено мешајући, око 3 минута или док не испари течност и док се пилетина не загреје.
У међувремену помешајте парадајз, краставац, црни лук, преостало маслиново уље, першун, сирће, со и бибер. Додајте пилетину у средину сваке тортиље, остављајући мали руб на оба краја тортиље празан. Прелијте мешавином парадајза, фетом и цацики сосом. Преклопите дно тортиље преко фила, а затим преклопите са стране и чврсто уролајте.
Послужите са кришкама лимуна. Додајте црне маслине без коштица, по жељи.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ОД НЕКОЛИКО НАМИРНИЦА НАПРАВИТЕ ОДЛИЧНО ЈЕЛО: Ослић у сосу од лимуна
25. 12. 2023. у 10:00

ОВА БРЗА ПОСЛАСТИЦА СЕ ПРАВИ И СЛУЖИ - У ЧАШИ: Тирамису готов за минут
24. 12. 2023. у 07:00

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)