ИМАЈУ УКУС КАО ДА СУ НАПРАВЉЕНЕ У ГРЧКОЈ: Гирос тортиље са цацики сосом, спремају се за 20 минута
ГИРОС тортиље са цацики сосом подсећају на одмор, а због састојака су изузетно сочне. Брз оброк уз гирос тортиље са цацики сосом омамиће вас својим укусом, а због цацики соса освежиће непца.
 
                                                                                    Фото Shutterstock
Тортиље су одличан избор за једноставне оброке, па можете да испробате и јело од тортиље са спанаћем и маслинама. Гирос тортиље са цацики сосом уз први залогај пробудиће вам осећај са одмора. Гирос тортиље са цацики сосом се лако праве, само испратите ове кораке!
Потребно:
* 4 тортиље, загрејане
* 1/4 шоље маслиновог уља, подељена
* 2 шоље исецкане печене пилетине
* 3 чена белог лука, млевена
* 1/2 кашичица сушеног оригана
* 1/3 шоље пилећег бујона са ниским садржајем натријума
* 3/4 шоље сецканог парадајза
* 1/2 шоље сецканог краставца
* 3 кашике млевеног црвеног лука
* 1 кашика сецканог свежег першуна
* 1 1/2 кашичице црвеног винског сирћета
* Прстохват соли и бибера
* 1/2 шоље фино измрвљеног фета сира
* 1/2 шоље припремљеног цацики соса
* кришке лимуна (опционо)
Рецепт за гирос тортиље са цацики сосом:
Загрејте тортиље за гирос. Загрејте половину уља у великом тигању постављеном на средњој ватри. Пеците пилетину, бели лук и оригано око 1 минут или док не замирише.
Додајте бујон, доведите до кључања и смањите топлоту на средње ниску. Кувајте, повремено мешајући, око 3 минута или док не испари течност и док се пилетина не загреје.
У међувремену помешајте парадајз, краставац, црни лук, преостало маслиново уље, першун, сирће, со и бибер. Додајте пилетину у средину сваке тортиље, остављајући мали руб на оба краја тортиље празан. Прелијте мешавином парадајза, фетом и цацики сосом. Преклопите дно тортиље преко фила, а затим преклопите са стране и чврсто уролајте.
Послужите са кришкама лимуна. Додајте црне маслине без коштица, по жељи.
(StvarUkusa/Mondo)
Препоручујемо
 
                    
                    ОД НЕКОЛИКО НАМИРНИЦА НАПРАВИТЕ ОДЛИЧНО ЈЕЛО: Ослић у сосу од лимуна
25. 12. 2023. у 10:00
 
                    
                    ОВА БРЗА ПОСЛАСТИЦА СЕ ПРАВИ И СЛУЖИ - У ЧАШИ: Тирамису готов за минут
24. 12. 2023. у 07:00
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
 
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)