ЈЕДНАКО ДОБРА КАО И МРСНА! Посна сарма са поврћем и пиринчем

Novosti online

05. 01. 2024. у 15:00

ПРОБАЈТЕ најомиљеније домаће јело у посној варијанти и уверите се да је исто тако савршено.

ЈЕДНАКО ДОБРА КАО И МРСНА! Посна сарма са поврћем и пиринчем

Фото Shutterstock

Потребно:

* празилук, 4 струка
* црни лук, 3 главице
* шаргарепа, 2
* пиринач, 1,5 шоља
* со, 1 кашика
* туцана црвена паприка, 1 кашика
* бибер, 1 кашичица
* ловоров лист, 2
* кисели купус, 1-2 главице
* црвена млевена паприка, 1 кашика
* суви биљни зачин, 1 кашичица


Припрема:

- Листове купуса очистите од задебљалих делова.

- Поврће ситно насецкајте и продинстајте на тихој ватри док не омекша. Додајте пиринач и динстајте још око 10 минута, додајући помало воде.

- Додајте со, бибер, мешавину сувих зачина, туцану црвену паприку и на крају млевену паприку и све лепо промешајте.

- Дубљу посуду науљите и поређајте неколико листова купуса по дну. Мотајте сарму са кашиком фила и ређајте. После првог реда ставите ловоров лист и продужите са ређањем сарме.

- На крају прекријте са неколико листова купуса. Додајте воду да се сарма прекрије и кувајте неколико сати на тихој ватри.

- Пред крај запржите са кашиком брашна упрженим са три кашике уља и кашиком млевене паприке.

(Super recepti/Žena)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ХАОС! Доналд Трамп донео одлуку која би могла да изазове озбиљан проблем