ИДЕАЛНА ЗА БАДЊЕ ВЕЧЕ: Пастрмка из рерне, као из најбољих ресторана, тајна је у феноменалној маринади
ЗА Бадње вече трпеза треба да буде посна, па је наша препорука да направите фантастичну пастрмку из рерне. Процес није компликован, само је прелијте маринадом, а онда преко ставите кришке маргарина, па испечете.
Најбитније је да рибу прво очистите и добро оперете, као и да је осушите убрусама.
Битно је да риба буде скроз сува, јер ће се тако створити хрскава кора. Мирисна и ароматична, а сервирајте је са пребранцем и кромпир салатом.
Потребно:
* 6 пастрмки
* 350 мл белог вина
* 2 везе першуна
* сок од 1 лимуна
* кришке лимуна
* 5 ченова белог лука
* 1 кашичица босиљка
* 1 кашичица рузмарина
* 1 кашичица слатке паприке
* 6 кашика уља
* 80 г марагарина
* поврће по жељи
Припрема:
Рибу пресеците по дужини, па је очистите, оперите и добро осушите. Посолите је и побиберите, споља и изнутра. Покријте провидном фолијом, па оставите у фрижидеру неких пола сата. У вино додајте сецкани першун, млевени бели лук, лимунов сок, зачине и уље. Промешајте, па посолите и побиберите по укусу. У средину рибе сипајте мало маринаде, па је ређајте у плех који сте обложили пек-папиром. Преосталом маринадом прелијте пастрмке са обе стране. Преко ставите кришке лимуна, као и маргарин. Поређајте сецкано поврће по жељи. Пеците у загрејаној рерни на 250°C око 30-40 минута.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)