ЛАГАН И ЈЕФТИН ОБРОК СА ГРАШКОМ И ШАРГАРЕПОМ: Рецепт за динстани пиринач с поврћем
САЗНАЈТЕ начин припреме динстаног пиринча с поврћем! Динстани пиринач с поврћем је лагано и укусно јело од пиринча, поврћа и ароматичних зачина. Одлично решење за брзи ручак или вечеру.

Фото Shutterstock
Динстани пиринач са поврћем одличан је избор за брзи и лагани оброк, а поврће може да варира по вашој жељи. Испробајте и шарени медитерански пиринач, можда ће вам се допасти. Динстани пиринач са поврћем у овој варијанти прави се са шаргарепом, грашком и луком.
Потребно:
* 2 супене кашике уља
* 1 исецкани црвени лук
* 1 шаргарепа исечена на коцкице
* 250 г смрзнутог грашка
* 500 г пиринча
* 500 г повртног бујона
* 1 кафена кашичица кумина
* 1 кафена кашичица алеве паприке
* соли и бибера по укусу
Рецепт за динстани пиринач с поврћем:
Корак 1
На пропрженом луку динстајте поврће:
За динстани пиринач с поврћем загрејте уље у великој шерпи и пржите лук док не порумени. Додајте поврће и кувајте неколико минута. Додајте пиринач, зачине и супу у лонац.
Корак 2
Кувајте док течност не испари:
Пустите да проври, а затим смањите ватру и кувајте док се пиринач не скува и течност не упије. Размутите пиринач виљушком и послужите врућ. Уживајте у динстаном пиринчу са поврћем!
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТОЛИКО ЈЕ ДОБАР ДА ВРАЋА У ДЕТИЊСТВО: Плазма колач, савршенство укуса
28. 12. 2023. у 20:00

ТАКО ЈЕДНОСТАВАН, А ТАКО УКУСАН! Чоко-ролат посут сецканим лешницима
04. 01. 2024. у 13:45

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)