НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈЕ ЛАЗАЊЕ ОД ОСТАТАКА: Остало вам је меса од божићног ручка?
АКО вам је остало меса од празничног ручка, предлажемо да направите лазање. Овај рецепт је једноставан и свима успева.
Лазање су чувени италијански специјалитет који се једе у целом свету, а већина домаћица је оригинални рецепт прилагодила свом укусу. Ово јело такође можете да спремате и у шерпи, ако вас мрзи да ређате намирнице.
Потребно:
* 300 г печурака
* 400 г остатака меса
* 2 кашике парадајз пасте
* 50 г путера
* 50 г брашна
* 500 мл млека
* 300 г сира
* коре за лазање
Рецепт за лазање од остатака меса:
Корак 1:
Направите надев:
У тигању загрејте мало уља, па пропжите сецкане печурке док не омекшају. Затим додајте ситно сецкане остатке меса (можете и у блендеру да их самељете), парадајз пасту и мало воде. Промешајте и кувајте док надев не крене да кључа.
Корак 2:
Направите бешамел сос:
У шерпи истопите путер, па додајте брашно и пржите док не добије златну боју, уз непрестано мешање. Затим сипајте млеко и кувајте док се бешамел сос не згусне, уз непрестано мешање. На крају додајте рендани сир (150 г) и промешајте да се отопи.
Корак 3:
Направите лазање:
Дно тепсије покријте бешамел сосом, па поређајте коре за лазање, а онда сипајте надев.
Тако ређајте док не утрошите све састојке (бешамел, коре надев). Последњи ред треба да буде бешамел сос, а онда поспите ренданим сиром (150 г). Пеците у загрејаној рерни на 180°C око 45 минута.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УКУСАН, ЛАГАН И ЗДРАВ РУЧАК! Лазање са пилетином, бундевом и парадајзом
02. 01. 2024. у 17:30
БРЗ, А НЕОДОЉИВО УКУСАН: Колач са малинама је лаган и издашан
08. 01. 2024. у 13:00
РУСИ ОСВОЈИЛИ КУРАХОВ? Рогов: Наше трупе подигле заставу над зградом градске управе
РУСКЕ трупе заузеле су зграду градског већа у западном делу града Куракова у ДНР и подигле на њу тробојку.
14. 12. 2024. у 13:48
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)