НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈЕ ЛАЗАЊЕ ОД ОСТАТАКА: Остало вам је меса од божићног ручка?
АКО вам је остало меса од празничног ручка, предлажемо да направите лазање. Овај рецепт је једноставан и свима успева.

Фото Shutterstock
Лазање су чувени италијански специјалитет који се једе у целом свету, а већина домаћица је оригинални рецепт прилагодила свом укусу. Ово јело такође можете да спремате и у шерпи, ако вас мрзи да ређате намирнице.
Потребно:
* 300 г печурака
* 400 г остатака меса
* 2 кашике парадајз пасте
* 50 г путера
* 50 г брашна
* 500 мл млека
* 300 г сира
* коре за лазање
Рецепт за лазање од остатака меса:
Корак 1:
Направите надев:
У тигању загрејте мало уља, па пропжите сецкане печурке док не омекшају. Затим додајте ситно сецкане остатке меса (можете и у блендеру да их самељете), парадајз пасту и мало воде. Промешајте и кувајте док надев не крене да кључа.
Корак 2:
Направите бешамел сос:
У шерпи истопите путер, па додајте брашно и пржите док не добије златну боју, уз непрестано мешање. Затим сипајте млеко и кувајте док се бешамел сос не згусне, уз непрестано мешање. На крају додајте рендани сир (150 г) и промешајте да се отопи.
Корак 3:
Направите лазање:
Дно тепсије покријте бешамел сосом, па поређајте коре за лазање, а онда сипајте надев.
Тако ређајте док не утрошите све састојке (бешамел, коре надев). Последњи ред треба да буде бешамел сос, а онда поспите ренданим сиром (150 г). Пеците у загрејаној рерни на 180°C око 45 минута.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

УКУСАН, ЛАГАН И ЗДРАВ РУЧАК! Лазање са пилетином, бундевом и парадајзом
02. 01. 2024. у 17:30

БРЗ, А НЕОДОЉИВО УКУСАН: Колач са малинама је лаган и издашан
08. 01. 2024. у 13:00

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)