ТЕЛЕЋЕ ШНИЦЛЕ У СОЧНОМ СОСУ - ПРЕДЛОГ ЗА РУЧАК: Мекане и сочне, по свачијем укусу, најбоље иду уз кувани кромпир
ОВАКВЕ телеће шницле баш сви обожавају.

Фото Shutterstock
Потребно је:
* 8 шницли,
* 60 г путера,
* 1 дл белог вина,
* 1 дл киселе павлаке,
* 4 лимуна,
* 1 везица першуна,
* со,
* свеже млевени бибер
Припрема:
Шницле излупајте тучком за месо, посолите и побиберите, уваљајте у брашно и нагло на маслацу испеците. Затим им додајте мало воде и пустите да се крчкају док вода не испари.
Поступак понављајте 3 пута. Затим направите сос од лимуна. Остатку масноће од пржења додајте бело вино и кувајте неколико минута, додајте павлаку и сок од 2 лимуна. Можете повезати с мало брашна, посолите, побиберите и на крају умешајте ситно насецкан першун.
Испржене шницле украсите нарезаним кришкама лимуна, прелијте лимуновим сосом и послужите с куваним кромпиром.
(Stil)
Препоручујемо

СПРЕМАЈУ СЕ БРЗО И ЛАКО, А ТАКО СУ УКУСНЕ: Француске крофне без квасца (ВИДЕО)
31. 01. 2024. у 19:30

ПИЛЕЋЕ РОЛНИЦЕ СА ДВЕ ВРСТЕ СИРА: Савршена идеја за врхунски ручак (ВИДЕО)
31. 01. 2024. у 17:30

ИДЕАЛАН ТОПЛИ КОЛАЧ ЗА ХЛАДНЕ ДАНЕ: Савршено мирисне америчке питице са јабукама
01. 02. 2024. у 08:00

НИЈЕ НИ КУПИЛА КАРТУ, НА ПЛАЖИ ЈОЈ ПОНУДИЛИ БЕСПЛАТНУ ВОЖЊУ: Нови детаљи трагичне смрти Новосађанке у Будви
ТИНЕЈЏЕРКА је, како каже њен близак пријатељ, била девојка пуна живота, имала је много планова за будућност, а тек је имала 19 година, и цео живот је био пред њом, а сада је читава њена породица завијена у црно.
30. 05. 2025. у 14:42

"ОЛ СТАР" СЕ МЕЊА ИЗ КОРЕНА, Никола Јокић ће добити прилику да заблиста као никада! (ВИДЕО)
НБА лига је донела одлуку да из корена промени формат "ол-стар" меча, потврдио је комесар лиге Адам Силвер.
04. 06. 2025. у 21:50

УЧЕНИЦИ БИЛИ ЗАБЕЗЕКНУТИ: Шта је наставница обукла - одмах је сликали, фотке су обишле свет
НАСТАВНИЦА Вероника Дукју потрудила се да визуелизује своју лекцију из анатомије. Њен потез одушевио је хиљаде корисника друштвених мрежа, на којима су се прошириле фотографије са њеног часа.
04. 06. 2025. у 10:42
Коментари (0)