ТЕЛЕЋЕ ШНИЦЛЕ У СОЧНОМ СОСУ - ПРЕДЛОГ ЗА РУЧАК: Мекане и сочне, по свачијем укусу, најбоље иду уз кувани кромпир
ОВАКВЕ телеће шницле баш сви обожавају.

Фото Shutterstock
Потребно је:
* 8 шницли,
* 60 г путера,
* 1 дл белог вина,
* 1 дл киселе павлаке,
* 4 лимуна,
* 1 везица першуна,
* со,
* свеже млевени бибер
Припрема:
Шницле излупајте тучком за месо, посолите и побиберите, уваљајте у брашно и нагло на маслацу испеците. Затим им додајте мало воде и пустите да се крчкају док вода не испари.
Поступак понављајте 3 пута. Затим направите сос од лимуна. Остатку масноће од пржења додајте бело вино и кувајте неколико минута, додајте павлаку и сок од 2 лимуна. Можете повезати с мало брашна, посолите, побиберите и на крају умешајте ситно насецкан першун.
Испржене шницле украсите нарезаним кришкама лимуна, прелијте лимуновим сосом и послужите с куваним кромпиром.
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СПРЕМАЈУ СЕ БРЗО И ЛАКО, А ТАКО СУ УКУСНЕ: Француске крофне без квасца (ВИДЕО)
31. 01. 2024. у 19:30

ПИЛЕЋЕ РОЛНИЦЕ СА ДВЕ ВРСТЕ СИРА: Савршена идеја за врхунски ручак (ВИДЕО)
31. 01. 2024. у 17:30

ИДЕАЛАН ТОПЛИ КОЛАЧ ЗА ХЛАДНЕ ДАНЕ: Савршено мирисне америчке питице са јабукама
01. 02. 2024. у 08:00

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)