НАРОЧИТО ЈЕ ПОГОДНО ЗА ВЕГЕТАРИЈАНЦЕ: Одресци карфиола са путером од капара и презлом
ОДРЕСЦИ карфиола са путером од капара и презлом је врло ароматичан оброк који је богат нутријентима и савршено хрскавих рубова када се запече.

Фото Shutterstock
Састојци:
* 2 средња карфиола
* 200 мл маслиновог уља
* 300 г путера, на коцкице
* 200 г презли
* велика веза свежег першуна, ситно исецканог
* 8 кашика капара, оцеђених и грубо исецканих
Рецепт за одреске карфиола са путером од капара и презлом:
Корак 1:
Загрејте рерну
За одреске карфиола са путером од капара и презлом загрејте рерну на 210°C. Сваки карфиол исеците на четвртине, па ставите у велики плех. Прелијте са 100 мл маслиновог уља и 100 г путера, а затим пеците 15-20 минута док споља не постане хрскав и златан, а изнутра не омекша.
Корак 2:
Испржите презле
Загрејте преосталих 100 мл уља у тигању на средњој ватри. Додајте презле и пржите, повремено мешајући, док не постану златне и хрскаве. Пребаците у чинију и оставите да се охладе. Умешајте сецкани першун и зачините по укусу сољу и бибером.
Умешајте капар у путер
Обришите тигањ и истопите преосталих 200 г путера на лаганој ватри док не почне да румени и да мирише на орашасте плодове. Склоните са ватре и умешајте сецкане капаре.
Корак 4:
Сервирајте карфиол
За сервирање обилно покапајте карфиол путером од капара, а затим преко њега поспите презлу. Послужите као прилог или као главно јело од поврћа уз салату од житарица. Уживајте у одресцима карфиола са путером од капара и презлом!
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТОРТА СА МАКОМ И МАЛИНАМА: Раскошна и кремаста, супер за свечане прилике (ВИДЕО)
24. 01. 2024. у 15:00

КАКО СЕ ПРАВЕ ПОСНЕ КНЕДЛЕ ЗА СУПУ: Урадите једну ствар и неће се распадати
23. 01. 2024. у 19:52

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НИ ЛАУШ НИЈЕ ПРИМЕТИО ДО КРАЈА СНИМАЊА: Најлуђа грешка из "Боја на Косову"
ЛАУШЕВИЋ је о снимању филма "Бој на Косову" писао у књизи "Година прође, дан никад".
28. 04. 2025. у 10:32
Коментари (0)