ЈЕЛО КОЈЕ ЋЕТЕ УВЕК ПРАВИТИ: Пилетина са павлаком и поврћем, запечена у рерни
Нема бржег и једноставнијег рецепта за прави ручак који ће одушевити породицу.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Састојци:
- пилећи филеи - 500 г
- прокељ или броколи или карфиол - 200 г
- лук - 1 ком.
- шаргарепа - 1 ком.
- павлака за кување - 200 мл
- брашно - 1 супена кашика
- уље
- млеко - 300 мл
- домаћи сир - 100 г
- качкаваљ - 200 г
Припрема:
Ставите прокељ или карфиол или броколи у мању шерпу, налијете воде и ставите да се кува 15 минута. Процедити поврће.
Шаргарепу са луком продинстати, склонити са стране и на истом тигању пропржити пилеће филе кратко.
На 5 кашика уља пропржити брашно па залити млеком и водом. Мешати док се мало не згусне, не треба да буде као сос, него ређе.
Додати павлаку за кување, кувати пар минута и додати оба сира. У ватросталну прво ставити пилећи филе, па лук, па сос и на крају поврће.
Ставити да се пече у претходно загрејану рерну 25 минута на 200 степени.
(Still)
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)