ЈЕЛО КОЈЕ ЋЕТЕ УВЕК ПРАВИТИ: Пилетина са павлаком и поврћем, запечена у рерни

Новости онлине

05. 07. 2024. у 10:10

Нема бржег и једноставнијег рецепта за прави ручак који ће одушевити породицу.

ЈЕЛО КОЈЕ ЋЕТЕ УВЕК ПРАВИТИ: Пилетина са павлаком и поврћем, запечена у рерни

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • пилећи филеи - 500 г
  • прокељ или броколи или карфиол - 200 г
  • лук - 1 ком.
  • шаргарепа - 1 ком.
  • павлака за кување - 200 мл
  • брашно - 1 супена кашика
  • уље
  • млеко - 300 мл
  • домаћи сир - 100 г
  • качкаваљ - 200 г

Припрема:

Ставите прокељ или карфиол или броколи у мању шерпу, налијете воде и ставите да се кува 15 минута. Процедити поврће.

Шаргарепу са луком продинстати, склонити са стране и на истом тигању пропржити пилеће филе кратко.

На 5 кашика уља пропржити брашно па залити млеком и водом. Мешати док се мало не згусне, не треба да буде као сос, него ређе.

Додати павлаку за кување, кувати пар минута и додати оба сира. У ватросталну прво ставити пилећи филе, па лук, па сос и на крају поврће.

Ставити да се пече у претходно загрејану рерну 25 минута на 200 степени.

(Still)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БЕБА ИЗ СРБИЈЕ СЕ УГУШИЛА НАОЧИГЛЕД РОДИТЕЉА: Незапамћена трагедија на Халкидикију

БЕБА ИЗ СРБИЈЕ СЕ УГУШИЛА НАОЧИГЛЕД РОДИТЕЉА: Незапамћена трагедија на Халкидикију

БЕБА из Србије, стара свега 13 месеци, изненада је изгубила живот у једном угоститељском објекту на Халкидикију. Како наводе грчки медији, ова незапамћена трагедија одиграла се пред очима дететових родитеља.

16. 07. 2025. у 14:33

Коментари (0)

Десет милиона евра за унапређење пословања СМЕ сектора и пољопривредних газдинстава у Србији