ПИЛЕЋИ НАГЕТСИ ИЗ РЕРНЕ : Крцкаво, поховано месо са кромпиром, без стајања крај шпорета

Новости онлине

06. 07. 2024. у 16:00

Пилеће нагетсе послужите уз мајонез или кечап.

ПИЛЕЋИ НАГЕТСИ ИЗ РЕРНЕ : Крцкаво, поховано месо са кромпиром, без стајања крај шпорета

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г пилећег белог меса  
  • 500 г кромпира
  • 100 г презли
  • 200 г качкаваља
  • 250 г маргарина
  • 1 кашика мешавине сувог биљног зачина

Припрема:

Кромпир ољуштити, опрати и исецкати. Посебно помешати презле и рендани качкаваљ, а маргарин истопити. Месо исећи на мање комаде и сваки умочити у маргарин, а потом уваљати у смесу са презлама. Ређати по средини подмазаног плеха. Са стране ставити кромпир, посолити по укусу, прелити преосталим маргарином и пећи на 180 степени око 40 минута.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.

01. 04. 2025. у 12:17

Коментари (0)

КЕВИН ПАНТЕР СЕ ОБРАТИО НАВИЈАЧИМА: Барселону назвао домом, ово ће разочарати црно-беле (ВИДЕО)