РУЧАК ЗА ДАНАС: Паста са пилетином и спанаћом

Новости онлине

06. 07. 2024. у 10:00

Паста са пилетином и спанаћем у бешамел сосу готова је за пола сата. Сочна и кремаста, постаће вам омиљено јело, које ћете често да правите.

РУЧАК ЗА ДАНАС: Паста са пилетином и спанаћом

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 180 г тестенине
  • 450 г пилећег филеа, исецканог на комадиће
  • 60 г сецканог лука
  • 2 кашичице уља
  • 300 мл крем супе од печурака, неразређене
  • 125 мл павлаке за кување
  • 1,2 кг крупно сецканог свежег спанаћа
  • 250 г исецканог сира моцарела
  • 1/8 кашичице бибера

Припрема:

Скувајте пасту према упутству на паковању. У међувремену, на средњој ватри, пржите и мешајте пилетину и лук на уљу 5 минута или док пилетина више не буде ружичаста.

Умешајте крем супу од печурака и павлаку за кување. Пустите да прокључа на средњој ватри. Смањите топлоту и динстајте непокривено, 2 минута. Умешајте спанаћ, моцарелу и бибер; кувајте 1-2 минута или док спанаћ не усахне и сир се растопи.Оцедите тестенину, додајте у мешавину пилетине и промешајте. По жељи посути пармезаном и пахуљицама црвене паприке. Уживајте!

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЈЕЗИВА ПРЕТЊА МЕДВЕДЕВА: Уредници британског листа Тајмс су легитимна војна мета

ЈЕЗИВА ПРЕТЊА МЕДВЕДЕВА: Уредници британског листа "Тајмс" су легитимна војна мета

БИВШИ руски председник Дмитриј Медведев данас је означио уреднике британског листа "Тајмс" као "легитимну војну мету", реагујући на њихово писање о убиству руског генерала Игора Кирилова, пренели су британски медији.

19. 12. 2024. у 09:50

УТИЦАЈ ОРЕШНИКА НА ЛОНДОН: Руски амбасадор – Натерани су да заузму уравнотеженији став

УТИЦАЈ ОРЕШНИКА НА ЛОНДОН: Руски амбасадор – Натерани су да заузму уравнотеженији став

ЛАНСИРАЊЕ руске балистичке ракете средњег домета „орешник“ на територију Украјине натерало је Лондон да заузме уравнотеженији став по питању извођења напада оружјем дугог домета у дубину руске територије, изјавио је амбасадор Русије у Великој Британији Андреј Келин.

18. 12. 2024. у 17:25

Коментари (0)

ШОК ИЗЈАВА ШИПТАРСКОГ ПРОВОКАТОРА: Забранити мечеве Србије и Албаније