БРЗИНСКИ ЛЕТЊИ РУЧАК: Пуњени патлиџан, одлична комбинација састојака и укуса

Новости онлине

11. 07. 2024. у 14:00

Овај рецепт решава ваше проблеме када желите да спремите нешто, а да не губите много времена у кухињи. Уживајте у сочном и укусном оброку за мало пара и уз веома мало труда.

БРЗИНСКИ ЛЕТЊИ РУЧАК: Пуњени патлиџан, одлична комбинација састојака и укуса

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 патлиџана
  • 1 паприка
  • 2 парадајза
  • 3 чена белог лука
  • 1 кашика парадајз пелата
  • 4 јајета
  • 100 г тврдог сира
  • со
  • бибер
  • оригано
  • маслиново уље

Припрема:

Патлиџане оперите, па пресеците напола и издубите. Унутрашњост патлиџана ситно исецкајте и ставите у посуду. Унутрашњост патлиџана намажите маслиновим уљем.

У тигањ ставите унутрашњи део патлиџана да се пропржи, па му додајте и паприку исецкану на коцкице. Поступак поновите и са парадајзом и са белим луком, додајте и парадајз пелат. Све додајте у тигањ и пржите док лепо не омекне.

Док се то пржи, изрендајте сир, па га додајте смеси када је већ лепо упржена. Све лепо помешајте и вратите на ватру да се сир истопи. Затим скините са шпорета и пуните чамчиће том смесом.

Кад су чамчићи пуни ставите јаје одозго, мало посолите и ставите ситно сецкан першун. Ставите у рерну на 15 минута да се запече.

(ona)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

(не)COOLTURNI ОСВОЈИЛИ КУЛТУРОМ: Овације за Бојана Маровића и Банета Томашевића на Дорћолу