ПЕПИЈАН ПИЛЕТИНА: Јело пикантног, зачињеног укуса и сочног меса

Новости онлине

27. 11. 2024. у 13:05

Пепијан пилетина, традиционално јело Гватемале, представља пржену или кувану пилетину у богатом умаку који је заправо главни део овог рецепта.

ПЕПИЈАН ПИЛЕТИНА: Јело пикантног, зачињеног укуса и сочног меса

Foto: Shutterstock

Састојци:

за 6 особа
  • 1 кг пилетине
  • главица црног и белог лука
  • 50 г сувих семенки бундеве, ољуштених
  • 50 г семенки сусама
  • кашичица цимета 
  • 4-5 парадајза
  • 50 г сока од парадајза 
  • 10 зрна бибера
  • чили 
  • смеђи пиринач

Припрема:
Пиле исеците на комаде, па ставите у лонац и прелијте са 1,5 литара воде. Поклопите и прокувајте око 20-30 минута док пилетина не пусти масноћу. Насталу супицу чувајте за каснији поступак. За то време припремите семенке бундеве и сусама, препржити их да постану смеђи и потом ставите на убрус да се охладе и одмасте. Сецкани парадајз, цимет, сок од парадајза и љуту паприку препржите без уља, па све преспите у блендер и изблендајте. Извадите пилетину, пропржите је на уљу, прелијте смесом из блендера, па крчкајте десетак минута, уз повремено доливање супе. Служите пилетину уз кувани пиринач.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава

ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава

ЛИДЕР крајње десничарске Слободарске партије Аустрије (ФПО) Херберт Кикл добио је данас мандат за формирање нове аустријске владе, а његова странка упутила је прошле године предлог резолуције аустријској Скупштини којом захтева да се парламент изјасни против признања тзв. Косова.

06. 01. 2025. у 19:41

ОВО ЈЕ УБИЦА ИЗ ЈАГОДИНЕ: Власник кафане и други мушкарац га тукли, он се вратио са шкорпионом и запуцао (ФОТО)

ОВО ЈЕ УБИЦА ИЗ ЈАГОДИНЕ: Власник кафане и други мушкарац га тукли, он се вратио са "шкорпионом" и запуцао (ФОТО)

НАПАДАЧ који је вечерас убио власника кафане у Јагодини Дејана Михајловића (55) и ранио још једно лице је Саша Милосављевић Бабац (47), који има дебео досије, а осуђиван је за више кривичних дела, покушај убиства, насиље у породици.

06. 01. 2025. у 21:25

Коментари (0)

ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава