ПЕПИЈАН ПИЛЕТИНА: Јело пикантног, зачињеног укуса и сочног меса

Новости онлине

27. 11. 2024. у 13:05

Пепијан пилетина, традиционално јело Гватемале, представља пржену или кувану пилетину у богатом умаку који је заправо главни део овог рецепта.

ПЕПИЈАН ПИЛЕТИНА: Јело пикантног, зачињеног укуса и сочног меса

Foto: Shutterstock

Састојци:

за 6 особа
  • 1 кг пилетине
  • главица црног и белог лука
  • 50 г сувих семенки бундеве, ољуштених
  • 50 г семенки сусама
  • кашичица цимета 
  • 4-5 парадајза
  • 50 г сока од парадајза 
  • 10 зрна бибера
  • чили 
  • смеђи пиринач

Припрема:
Пиле исеците на комаде, па ставите у лонац и прелијте са 1,5 литара воде. Поклопите и прокувајте око 20-30 минута док пилетина не пусти масноћу. Насталу супицу чувајте за каснији поступак. За то време припремите семенке бундеве и сусама, препржити их да постану смеђи и потом ставите на убрус да се охладе и одмасте. Сецкани парадајз, цимет, сок од парадајза и љуту паприку препржите без уља, па све преспите у блендер и изблендајте. Извадите пилетину, пропржите је на уљу, прелијте смесом из блендера, па крчкајте десетак минута, уз повремено доливање супе. Служите пилетину уз кувани пиринач.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВИШЕ ОД 200 ДЕЦЕ ОТРОВАНО У ШКОЛИ, А ОНДА СЕ ПОЈАВИО СНИМАК ИЗ КУХИЊЕ: Камера открила све, ухапшено осам особа (ВИДЕО)

ВИШЕ ОД 200 ДЕЦЕ ОТРОВАНО У ШКОЛИ, А ОНДА СЕ ПОЈАВИО СНИМАК ИЗ КУХИЊЕ: Камера открила све, ухапшено осам особа (ВИДЕО)

ВИШЕ од 200 деце у једној школи у Кини има повишен ниво олова у крви након што је у њихову храну додаван отровни пигмент – наводно како би изгледала примамљивије.

12. 07. 2025. у 21:32

Коментари (0)

ЗА КРАЈ, СПЕКТАКЛ: ПСЖ и Челси у бици за светску круну!