ПЕПИЈАН ПИЛЕТИНА: Јело пикантног, зачињеног укуса и сочног меса
Пепијан пилетина, традиционално јело Гватемале, представља пржену или кувану пилетину у богатом умаку који је заправо главни део овог рецепта.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кг пилетине
- главица црног и белог лука
- 50 г сувих семенки бундеве, ољуштених
- 50 г семенки сусама
- кашичица цимета
- 4-5 парадајза
- 50 г сока од парадајза
- 10 зрна бибера
- чили
- смеђи пиринач
Припрема:
Пиле исеците на комаде, па ставите у лонац и прелијте са 1,5 литара воде. Поклопите и прокувајте око 20-30 минута док пилетина не пусти масноћу. Насталу супицу чувајте за каснији поступак. За то време припремите семенке бундеве и сусама, препржити их да постану смеђи и потом ставите на убрус да се охладе и одмасте. Сецкани парадајз, цимет, сок од парадајза и љуту паприку препржите без уља, па све преспите у блендер и изблендајте. Извадите пилетину, пропржите је на уљу, прелијте смесом из блендера, па крчкајте десетак минута, уз повремено доливање супе. Служите пилетину уз кувани пиринач.
(trpeza)
Препоручујемо

САВРШЕН ДОДАТАК СВАКОМ РУЧКУ: Запечени пире кромпир са шампињонима
25. 11. 2024. у 13:00

ШВЕДСКЕ ЋУФТЕ: Јединствене, неодољиве и тако укусне да ћете их правити сваке недеље
24. 11. 2024. у 07:00

ЈАГЊЕТИНА НА ЗЛАТИБОРСКИ НАЧИН: Јело које једноставно морате да пробате
20. 11. 2024. у 09:00

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?
ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".
21. 08. 2025. у 19:40

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

Да ли је она најзгоднија водитељка на РТС-у? Објавила фотке у бикинију са плаже
ВОДИТЕЉКА Драгана Косјерина привлачи пажњу својим атрактивним изгледом где год се појави.
22. 08. 2025. у 13:24
Коментари (0)