КРЕМАСТИ ПИЛЕЋИ ГУЛАШ: Савршен ручак за целу породицу
Пилећи гулаш препун поврћа, зачињен је и допуњен павлаком за кување. Обавезно пробајте овај рецепт за прављење пилећег гулаша ако нисте до сада имали прилику да пробате.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 700 г пилећих батака без костију, без коже, исечених на коцкице
- 2 кашике уља
- 2 шаргарепе исечене на коцкице
- 1 мали црни лук сецкани
- 2 ребра целера, исечена на коцкице
- 5 кашика брашна
- ½ кашичице сушеног рузмарина
- ½ кашичице осушених листова мајчине душице
- ¼ кашичице млевене жалфије
- со и црни бибер по укусу
- 800 г кромпира исеченог на коцкице
- ½ црвена паприка ситно исецкана на коцкице
- 60 мл белог вина
- 950 мл пилећег бујона
- 240 г бораније исечене на комадиће
- 120 мл павлаке за кување
Припрема:
Како бисте направили пилећи гулаш прво испржите пилетину. Извадите из шерпе и оставите на страну. Лук, шаргарепу и целер испржите на преосталом уљу око 3 минута или док лук мало не омекша. Умешајте 3 кашике брашна, зачине и со и бибер по укусу. Пржите на средњој ватри око 2 минута.
Додајте кромпир, црвену паприку, бело вино, пржену пилетину и бујон. Пустите да проври, смањите ватру и кувајте поклопљено 30 минута. Скините поклопац и умешајте боранију и крем. По жељи динстајте још 10 минута непоклопљено.
За густину у тегли помешајте преостале 2 кашике брашна и 240 мл бујона. Добро протресите (пазите да нема грудвица) и додајте мало-помало у гулаш док не добијете жељену конзистенцију.
(stvarukusa)
Препоручујемо

МАНАСТИРСКИ ПАПРИКАШ: Брзо се спрема, а има неупоредиво бољи укус од онога са месом
18. 12. 2024. у 11:00

СОЧНО СВИЊСКО ПЕЋЕЊЕ У СОСУ ОД ЈАБУКЕ: Ово јело морате да пробате
14. 12. 2024. у 09:00

ВИШЕ ОД 200 ДЕЦЕ ОТРОВАНО У ШКОЛИ, А ОНДА СЕ ПОЈАВИО СНИМАК ИЗ КУХИЊЕ: Камера открила све, ухапшено осам особа (ВИДЕО)
ВИШЕ од 200 деце у једној школи у Кини има повишен ниво олова у крви након што је у њихову храну додаван отровни пигмент – наводно како би изгледала примамљивије.
12. 07. 2025. у 21:32

ОТКРИВЕН МОТИВ МАСАКРА У ПРИЛЕПУ: Ово су отац и син које је убио ујак у породичној кући (ФОТО)
ПАНЧО Чупаркоски и његов 13-годишњи син Милан страдали су јуче у кући у Прилепу након што их је ујак убио због наводне свађе око наследства. Након што је ујак починио крвави пир, сакрио се у свој дом, а приликом доласка полиције пружао је отпор да би на крају починио самоубиство.
13. 07. 2025. у 15:33

СЛАВИМО ПЕТРОВДАН: Шта се данас не ради и шта треба умесити
СРПСКА православна црква и њени верници данас прослављају Петровдан, празник који је посвећен светим апостолима Петру и Павлу.
12. 07. 2025. у 07:34
Коментари (0)