РОЛАТ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ И ПЕЧУРКАМА: Савршени празнични специјалитет
Врло укусан ролат са млевеним месом, спанаћем и печуркама премазује се домаћим сосом и идеалан је за празничне дане.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кг млевеног меса
- 2 јајета
- 30 г першуна
- 10 г белог лука
- 1 црни лук
- 5 г слатке паприке
- прстохват соли и бибера
- 30 мл уља
- 100 г спанаћа
- 200 г печурака
- 200 г сира
- 30 мл соја соса
- 100 г парадајз пасте
- 60 г сенфа
- 20 г меда
Припрема:
Како бисте направили овај ролат, прво млевено месо помешајте са јајима. Ситно насецајте спанаћ, црни и бели лук, сипајте слатку паприку, со и бибер. Све добро измешајте док не добијете уједначену смесу. Затим пребаците на папир за печење и обликујте од смесе правоугаоник.
Пропржите першун и распоредите по смеси. Насецкајте и пропржите печурке, па и њих ставите на месо. Качкаваљ нарендајте и распоредите преко свега. Затим месо уролајте у ролат. У чинијици помешајте соја сос, парадајз пасту, сенф и мед, како бисте направили премаз.
Њиме премажите ролат. Пеците га обложеног у алуминијумској фолији, у рерни загрејаној на 200 степени, извадите на пола печења, премажите још једним слојем премаза, и наставите да печете док не буде готово.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СВИЊСКИ ВРАТ СА КАЈМАКОМ И ПАПРИКАМА: Држаће вас дуго ситим, а сјајан је предлог и за свечану трпезу
27. 12. 2024. у 09:00Новости онлине

НЕОПИСИВО ДОБАР РУЧАК: Пилетина са кикирикијем и пиринчем
23. 12. 2024. у 11:49Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА ЧИКЕН НАГЕТС: Још хрскавији него у ресторанима брзе хране
22. 12. 2024. у 09:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"
ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.
09. 03. 2025. у 18:32
Коментари (0)