РОЛАТ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ И ПЕЧУРКАМА: Савршени празнични специјалитет
Врло укусан ролат са млевеним месом, спанаћем и печуркама премазује се домаћим сосом и идеалан је за празничне дане.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кг млевеног меса
- 2 јајета
- 30 г першуна
- 10 г белог лука
- 1 црни лук
- 5 г слатке паприке
- прстохват соли и бибера
- 30 мл уља
- 100 г спанаћа
- 200 г печурака
- 200 г сира
- 30 мл соја соса
- 100 г парадајз пасте
- 60 г сенфа
- 20 г меда
Припрема:
Како бисте направили овај ролат, прво млевено месо помешајте са јајима. Ситно насецајте спанаћ, црни и бели лук, сипајте слатку паприку, со и бибер. Све добро измешајте док не добијете уједначену смесу. Затим пребаците на папир за печење и обликујте од смесе правоугаоник.
Пропржите першун и распоредите по смеси. Насецкајте и пропржите печурке, па и њих ставите на месо. Качкаваљ нарендајте и распоредите преко свега. Затим месо уролајте у ролат. У чинијици помешајте соја сос, парадајз пасту, сенф и мед, како бисте направили премаз.
Њиме премажите ролат. Пеците га обложеног у алуминијумској фолији, у рерни загрејаној на 200 степени, извадите на пола печења, премажите још једним слојем премаза, и наставите да печете док не буде готово.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СВИЊСКИ ВРАТ СА КАЈМАКОМ И ПАПРИКАМА: Држаће вас дуго ситим, а сјајан је предлог и за свечану трпезу
27. 12. 2024. у 09:00Новости онлине

НЕОПИСИВО ДОБАР РУЧАК: Пилетина са кикирикијем и пиринчем
23. 12. 2024. у 11:49Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА ЧИКЕН НАГЕТС: Још хрскавији него у ресторанима брзе хране
22. 12. 2024. у 09:00

"РЕЦИТЕ МИ..." Трамп се нагнуо ка Порошенку, па му поставио питање које га је оставило у чуду
АМЕРИЧКИ лидер Доналд Трамп је током свог првог председничког мандата питао бившег украјинског лидера Петра Порошенка о томе да ли је Крим Русија.
13. 04. 2025. у 15:45

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)