УКУСАН И ЗАСИТАН ОБРОК ЗА БАДЊИ ДАН: Посни паприкаш од сочива, јело на кашику које прија свима
Посни паприкаш од црвеног сочива је јело на кашику које ће пријати свима.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 3 кашике маслиновог уља
- 2 велике шаргарепе, исецкане на мале коцке
- 1 средњи црни лук, исечен на коцкице
- 2 стабљике целера, исечене на коцкице
- 3 чена белог лука, врло ситно исецкана
- 1 кашика балзамико сирћета
- 2 кашике димљене паприке
- ¼ кашичице млевеног кима
- ¼ кашичице бибера
- 300 г црвеног сочива, испраног
- 950 мл повртног бујона
- морска со и млевени црни бибер, по укусу
- 2 кашике свежег лимуновог сока
- сецкано свеже биље за сервирање
Припрема:
Како бисте направили ово посно јело, у великом лонцу загрејте маслиново уље на средњој ватри. Додајте шаргарепу, лук и целер. Промешајте и пржите док лук не постане провидан, око 5-6 минута. Додајте бели лук у шерпу и мешајте док не замирише, око 30 секунди.
Затим додајте балзамико сирће, димљену паприку, ким, бибер сочиво. Добро мешајте. Додајте повртни бујон, посолите и побиберите. Промешајте и пустите да прокључа. Покријте шерпу до пола поклопцем и оставите да се крчка око 10 минута. Умешајте сок од лимуна. Паприкаш сервирајте врућ, са сецканим свежим зачинским биљем и додатним лимуном.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МАНАСТИРСКИ ПАПРИКАШ: Брзо се спрема, а има неупоредиво бољи укус од онога са месом
18. 12. 2024. у 11:00

"РЕЦИТЕ МИ..." Трамп се нагнуо ка Порошенку, па му поставио питање које га је оставило у чуду
АМЕРИЧКИ лидер Доналд Трамп је током свог првог председничког мандата питао бившег украјинског лидера Петра Порошенка о томе да ли је Крим Русија.
13. 04. 2025. у 15:45

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)