УКУСАН И ЗАСИТАН ОБРОК ЗА БАДЊИ ДАН: Посни паприкаш од сочива, јело на кашику које прија свима
Посни паприкаш од црвеног сочива је јело на кашику које ће пријати свима.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 3 кашике маслиновог уља
- 2 велике шаргарепе, исецкане на мале коцке
- 1 средњи црни лук, исечен на коцкице
- 2 стабљике целера, исечене на коцкице
- 3 чена белог лука, врло ситно исецкана
- 1 кашика балзамико сирћета
- 2 кашике димљене паприке
- ¼ кашичице млевеног кима
- ¼ кашичице бибера
- 300 г црвеног сочива, испраног
- 950 мл повртног бујона
- морска со и млевени црни бибер, по укусу
- 2 кашике свежег лимуновог сока
- сецкано свеже биље за сервирање
Припрема:
Како бисте направили ово посно јело, у великом лонцу загрејте маслиново уље на средњој ватри. Додајте шаргарепу, лук и целер. Промешајте и пржите док лук не постане провидан, око 5-6 минута. Додајте бели лук у шерпу и мешајте док не замирише, око 30 секунди.
Затим додајте балзамико сирће, димљену паприку, ким, бибер сочиво. Добро мешајте. Додајте повртни бујон, посолите и побиберите. Промешајте и пустите да прокључа. Покријте шерпу до пола поклопцем и оставите да се крчка око 10 минута. Умешајте сок од лимуна. Паприкаш сервирајте врућ, са сецканим свежим зачинским биљем и додатним лимуном.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МАНАСТИРСКИ ПАПРИКАШ: Брзо се спрема, а има неупоредиво бољи укус од онога са месом
18. 12. 2024. у 11:00

ВУЧИЋ НА ПИТАЊЕ БИ-БИ-СИ-ЈА О ТРАМПУ МЛАЂЕМ: За нас је важно да превазиђемо оптерећења из 1999. године
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се грађанима из Палате Србија, а питање му је поставио новинар Би-Би-Си-ја о сусрету са Доналдом Трампом Млађим.
14. 03. 2025. у 19:17

ИЗ КРЕМЉА ОТКРИЛИ: Појављивање Путина у војној униформи значи само једно
ПОЈАВЉИВАЊЕ руског председника Владимира Путина у Курској области у униформи је сигнал који говори о одлучности да се у најскорије време заврши операција ослобађања Курске области, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков новинару Павлу Зарубину за ТВ „Русија 1“.
13. 03. 2025. у 15:32

ПОСВАЂАО СРБЕ И ХРВАТЕ: Маск рекао ОДАКЛЕ је Тесла и КОЈЕ је националности
ПРЕКО 13.000 лајкова је добио овај пост власника "Тесле".
13. 03. 2025. у 21:39
Коментари (0)