УКУСАН И ЗАСИТАН ОБРОК ЗА БАДЊИ ДАН: Посни паприкаш од сочива, јело на кашику које прија свима

Јована Васић

06. 01. 2025. у 09:00

Посни паприкаш од црвеног сочива је јело на кашику које ће пријати свима.

УКУСАН И ЗАСИТАН ОБРОК ЗА БАДЊИ ДАН: Посни паприкаш од сочива, јело на кашику које прија свима

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 3 кашике маслиновог уља
  • 2 велике шаргарепе, исецкане на мале коцке
  • 1 средњи црни лук, исечен на коцкице
  • 2 стабљике целера, исечене на коцкице
  • 3 чена белог лука, врло ситно исецкана
  • 1 кашика балзамико сирћета
  • 2 кашике димљене паприке
  • ¼ кашичице млевеног кима
  • ¼ кашичице бибера
  • 300 г црвеног сочива, испраног
  • 950 мл повртног бујона
  • морска со и млевени црни бибер, по укусу
  • 2 кашике свежег лимуновог сока
  • сецкано свеже биље за сервирање

Припрема:

Како бисте направили ово посно јело, у великом лонцу загрејте маслиново уље на средњој ватри. Додајте шаргарепу, лук и целер. Промешајте и пржите док лук не постане провидан, око 5-6 минута. Додајте бели лук у шерпу и мешајте док не замирише, око 30 секунди.

Затим додајте балзамико сирће, димљену паприку, ким, бибер сочиво. Добро мешајте. Додајте повртни бујон, посолите и побиберите. Промешајте и пустите да прокључа. Покријте шерпу до пола поклопцем и оставите да се крчка око 10 минута. Умешајте сок од лимуна. Паприкаш сервирајте врућ, са сецканим свежим зачинским биљем и додатним лимуном.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?

ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".

21. 08. 2025. у 19:40

Коментари (0)

РУСИЈА ТО НИЈЕ ОЧЕКИВАЛА! Ово је данас доживела Марија Шарапова