ПО ОРИГИНАЛНОМ РЕЦЕПТУ СА ХИЛАНДАРА: Посна жито мусака, сочна и феноменална

Јована Васић

02. 01. 2025. у 07:00

Рецепт који се користи и кад није пост.

ПО ОРИГИНАЛНОМ РЕЦЕПТУ СА ХИЛАНДАРА: Посна жито мусака, сочна и феноменална

Foto: Printscreen Youtube - Телевизија Храм

Састојци:

  • 200 г жита
  • 200 г ораха
  • 1 кафена кашичица белог лука у праху
  • 200 г сувих шљива
  • 800 г кромпира
  • 100 мл парадајз сока
  • 200 мл воде
  • 1 кашика сувог биљног зачина
  • 1 кашика рузмарина
  • со

Припрема:

Жито оперите и прокувајте сат времена. Онда га ставите у једну посуду. Орахе самељите у блендеру па додајте житу и измешајте. Додајте бели лук у праху и со, па све промешајте. Мало прокувајте суве шљиве па их ситно исецкајте. Кромпир исеците на колутове. У плех обложен папиром за печење ређајте ред кромпира па преко суве шљиве, па орахе и жито. Понављајте поступак док не утрошите сав материјал. Завршите са редом кромпира. Направите прелив од парадајз сока, воде и сувог зачина, па прелијте преко мусаке. Пеците покривено 30 минута и откривено 20-30 минута. Пријатно!

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НЕМАЧКИ БИЛД: Руси незаустављиво напредују - Ускоро крећу борбе у Дњепропетровској области, тамо никада нису били

НЕМАЧКИ БИЛД: Руси незаустављиво напредују - Ускоро крећу борбе у Дњепропетровској области, тамо никада нису били

РУСКИ војници настављају напредовање и сада се налазе свега 7 километара од Дњепропетровске области Украјине, где "до сада није било копнених борби". Ово се наводи у чланку немачког листа Билд, који је написао новинар Јулијан Репке.

04. 01. 2025. у 15:35

БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио

БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио

ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.

03. 01. 2025. у 20:35

НЕЋЕ ОНО ТЕБЕ ПРАВИТИ СРПКИЊОМ Потресна исповест - крвник јој убио мужа на Цетињу, па је позвао телефоном: Рекао је и спустио слушалицу

"НЕЋЕ ОНО ТЕБЕ ПРАВИТИ СРПКИЊОМ" Потресна исповест - крвник јој убио мужа на Цетињу, па је позвао телефоном: "Рекао је и спустио слушалицу"

ЦЕТИЊЕ се није опоравило од стравичног масакра од пре скоро три лета, а на самом почетку ове године отворене су нове страшне ране.

04. 01. 2025. у 14:52

Коментари (0)

ОВО НИЈЕ ДОБРО! ЖЕЛИМ ДА БУДЕМ БОЉИ: Алкараз се одлучио на велике промене