ПО ОРИГИНАЛНОМ РЕЦЕПТУ СА ХИЛАНДАРА: Посна жито мусака, сочна и феноменална
Рецепт који се користи и кад није пост.
Foto: Printscreen Youtube - Телевизија Храм
Састојци:
- 200 г жита
- 200 г ораха
- 1 кафена кашичица белог лука у праху
- 200 г сувих шљива
- 800 г кромпира
- 100 мл парадајз сока
- 200 мл воде
- 1 кашика сувог биљног зачина
- 1 кашика рузмарина
- со
Припрема:
Жито оперите и прокувајте сат времена. Онда га ставите у једну посуду. Орахе самељите у блендеру па додајте житу и измешајте. Додајте бели лук у праху и со, па све промешајте. Мало прокувајте суве шљиве па их ситно исецкајте. Кромпир исеците на колутове. У плех обложен папиром за печење ређајте ред кромпира па преко суве шљиве, па орахе и жито. Понављајте поступак док не утрошите сав материјал. Завршите са редом кромпира. Направите прелив од парадајз сока, воде и сувог зачина, па прелијте преко мусаке. Пеците покривено 30 минута и откривено 20-30 минута. Пријатно!
(trpeza)
Препоручујемо
ПОСНЕ ПУЊЕНЕ ТИКВИЦЕ: Сочне и сласне, нећете ни приметити да недостаје месо
30. 12. 2024. у 07:00Новости онлине
УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ: Погледајте шта Руси раде у Покровску, не можемо да их пратимо
РУСКИ војници у Покровску делују као диверзанске и извиђачке групе и отежавају одбрану Украјини тиме што се пресвлаче у цивилну одећу, изјавио је командант 68. ловачке бригаде, под псеудонимом "Љути", за "Суспилне" 19. новембра.
19. 11. 2025. у 18:42
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
ТАЈ МАЛИ ЖУТ БИКИНИ: Тенисерке запалиле нет фоткама са плаже
АРИНА Сабаленка и Паула Бадоса су у жижи.
18. 11. 2025. у 11:34
Коментари (0)