ПО ОРИГИНАЛНОМ РЕЦЕПТУ СА ХИЛАНДАРА: Посна жито мусака, сочна и феноменална
Рецепт који се користи и кад није пост.

Foto: Printscreen Youtube - Телевизија Храм
Састојци:
- 200 г жита
- 200 г ораха
- 1 кафена кашичица белог лука у праху
- 200 г сувих шљива
- 800 г кромпира
- 100 мл парадајз сока
- 200 мл воде
- 1 кашика сувог биљног зачина
- 1 кашика рузмарина
- со
Припрема:
Жито оперите и прокувајте сат времена. Онда га ставите у једну посуду. Орахе самељите у блендеру па додајте житу и измешајте. Додајте бели лук у праху и со, па све промешајте. Мало прокувајте суве шљиве па их ситно исецкајте. Кромпир исеците на колутове. У плех обложен папиром за печење ређајте ред кромпира па преко суве шљиве, па орахе и жито. Понављајте поступак док не утрошите сав материјал. Завршите са редом кромпира. Направите прелив од парадајз сока, воде и сувог зачина, па прелијте преко мусаке. Пеците покривено 30 минута и откривено 20-30 минута. Пријатно!
(trpeza)
Препоручујемо

ПОСНЕ ПУЊЕНЕ ТИКВИЦЕ: Сочне и сласне, нећете ни приметити да недостаје месо
30. 12. 2024. у 07:00Новости онлине

НАЈЗГОДНИЈА ХРВАТИЦА ПРИЗНАЛА ДА ЈЕ СРПКИЊА: Открила због чега говори хрватским језиком и зашто је променила презиме
ПЕВАЧИЦА и списатељица Нивес Зељковић, познатија као Нивес Целзијус, по многима једна од најзгоднијих Хрватица, открила је недавно у једном интервјуу за домаће медије да је заправо Српкиња.
14. 07. 2025. у 12:21

"ОН ЖЕЛИ ДА УЗМЕ СВЕ!" Путин обавестио Трампа да креће у велику офанзиву, дао му и рок
РУСКИ председник Владимир Путин обавестио је америчког председника Доналда Трампа да Москва намерава да појача војне операције на истоку Украјине у року од наредних 60 дана, објавио је портал Аксиос 14. јула, позивајући се на неименоване изворе упознате са телефонским разговором двојице лидера почетком месеца.
14. 07. 2025. у 10:04

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)