ТРАДИЦИОНАЛНЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ: Једно од омиљених домаћих јела
Направите на овај начин и уживаћете у савршеном укусу.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Састојци:
- Паприке средње величине 8 комада
- Мешано млевено месо 500 г
- Пиринач 1 шоља
- Црни лук 1 главица
- Бели лук 2 чена
- 1 Јаје
- Уље 2 кашике
- Со и бибер по укусу
- Алева паприка 1 кашичица
- Сецкани першун 1 кашика
- Сок од парадајза 500 мл
- Брашно 1 кашика
Припрема:
Оперите паприке, одсеците им врхове и очистите их од семенки. Врхове сачувајте јер ће вам послужити као поклопци. У тигању загрејте уље и пропржите црни лук док не постане стакласт. Додајте бели лук и пржите још минут. У великој посуди помешајте млевено месо, пропржени лук и бели лук, пиринач, јаје, со, бибер, алеву паприку и першун. Добро измешајте док се сви састојци не сједине. Напуните сваку паприку припремљеним филом и покријте их сачуваним врховима.
У великом лонцу поређајте пуњене паприке усправно. У посебној посуди помешајте парадајз сок, брашно, мало соли и бибера. Добро измешајте да нема грудвица. Прелијте паприке припремљеним парадајз сосом. Додајте довољно воде да паприке буду скоро потпуно потопљене. Кувајте на средњој температури око 1-1,5 сат, док паприке не омекшају и пиринач не буде скуван.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАПРАВИТЕ СУПЕР УКУСАН РУЧАК: Пилетина са грашком и печуркама у кремастом сосу
01. 10. 2024. у 09:00

ПРЕДЛОГ ЗА ОДЛИЧАН РУЧАК: Запечене крменадле са кромпиром
09. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

ОРАДА ПЕЧЕНА У РЕРНИ СА КРОМПИРОМ: Посно јело за Бадње вече!
05. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

УМРО НАКОН ШТО ЈЕ ЦЕЛУ НОЋ ВОЗИО ДЕЦУ КОЈА СУ ГОРЕЛА: Возач Хитне помоћи у Северној Македонији преминуо после целоноћне драме
ВОЗАЧ Хитне помоћи који је читаву ноћ превозио повређене у стравичном пожару у Северној Македонији преминуо је јутрос.
17. 03. 2025. у 08:50

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ШОУ У ЗАГРЕБУ: Дали јој отказ јер је пуштала српске "цајке" - сад морају да плате 70.000 € и да је врате на посао
СУД у Загребу донео је неправоснажну пресуду којом запослену на бензинској пумпи Тифон враћа на посао, уз обавезу послодавца да јој исплати све неисплаћене зараде у износу од 45.000 евра и судске трошкове у износу од 14.000 евра.
17. 03. 2025. у 17:54 >> 17:55
Коментари (0)