ТРАДИЦИОНАЛНЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ: Једно од омиљених домаћих јела

Јована Васић

10. 01. 2025. у 09:00

Направите на овај начин и уживаћете у савршеном укусу.

ТРАДИЦИОНАЛНЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ: Једно од омиљених домаћих јела

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

  • Паприке средње величине 8 комада
  • Мешано млевено месо 500 г
  • Пиринач 1 шоља
  • Црни лук 1 главица
  • Бели лук 2 чена
  • 1 Јаје
  • Уље 2 кашике
  • Со и бибер по укусу
  • Алева паприка 1 кашичица
  • Сецкани першун 1 кашика
  • Сок од парадајза 500 мл
  • Брашно 1 кашика

Припрема:

Оперите паприке, одсеците им врхове и очистите их од семенки. Врхове сачувајте јер ће вам послужити као поклопци. У тигању загрејте уље и пропржите црни лук док не постане стакласт. Додајте бели лук и пржите још минут. У великој посуди помешајте млевено месо, пропржени лук и бели лук, пиринач, јаје, со, бибер, алеву паприку и першун. Добро измешајте док се сви састојци не сједине. Напуните сваку паприку припремљеним филом и покријте их сачуваним врховима.

У великом лонцу поређајте пуњене паприке усправно. У посебној посуди помешајте парадајз сок, брашно, мало соли и бибера. Добро измешајте да нема грудвица. Прелијте паприке припремљеним парадајз сосом. Додајте довољно воде да паприке буду скоро потпуно потопљене. Кувајте на средњој температури око 1-1,5 сат, док паприке не омекшају и пиринач не буде скуван.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СКАНДАЛ У СКОПЉУ ДОК ЗЕМЉА ПЛАЧЕ ЗА 60 МРТВИХ: Срамота и бесчашће, ово нисам дозволио, нити ћу икада дозволити (ВИДЕО)

СКАНДАЛ У СКОПЉУ ДОК ЗЕМЉА ПЛАЧЕ ЗА 60 МРТВИХ: "Срамота и бесчашће, ово нисам дозволио, нити ћу икада дозволити" (ВИДЕО)

ДИРЕКТОР Спортског центра „Борис Трајковски“ у Скопљу објавио је снимак испред сале, где је, према његовим речима, одржан дрифт догађај са 300 возила, иако је организатор пријавио да је у питању снимање спота. Том приликом, дошло је до десетак судара и причињена је штета.

17. 03. 2025. у 07:57

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

Коментари (0)

СТИГАО НОВИ ЈУСЕИН БОЛТ! Има 17 година и управо је запањио цео свет како трчи (ВИДЕО)