ПИЛЕТИНА ПАРМИЂАНО: Време је за нове укусе које ћете обожавати

Јована Васић

25. 01. 2025. у 09:00

Богато традиционално италијанско јело, нежног и складног укуса.

ПИЛЕТИНА ПАРМИЂАНО: Време је за нове укусе које ћете обожавати

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • Пилећи филе 4
  • Со и бибер по укусу
  • Брашно 1 шоља
  • 2 Јаја
  • Презле 1 шоља
  • Пармезан 1/2 шоље
  • Маринара сос 1 шоља
  • Нарендана моцарела 1 шоља
  • Нарендани пармезан 1/4 шоље (за посипање)
  • Маслиново уље за пржење

Припрема:

Загрејте рерну на 200°Ц (400°Ф). Пилеће филете посолите и побиберите са обе стране. Припремите три посуде: једну са брашном, другу са умућеним јајима, и трећу са презлама помешаним са 1/2 шоље нарибаног пармезана. Сваки пилећи филет прво уваљајте у брашно, затим у јаја, и на крају у презле са пармезаном, пазећи да је сваки филет добро обложен. У великој тави загрејте маслиново уље на средње јакој ватри. Пржите пилеће филете док не постану златно смеђи и хрскави, око 3-4 минута са сваке стране. Пребаците пржене филете у посуду за печење. Прелијте сваки филет са маринара сосом, поспите нарибаном моцарелом и додатним пармезаном. Пеците у загрејаној рерни док се сир не отопи и постане златно смеђи, око 15-20 минута. Служите уз пасту по жељи.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ТРАМП НАПРАВИО УЖАСАН ПРОБЛЕМ ЗАГРЕБУ: Катастрофалне вести за Хрватску