САВРШЕНА ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Поховане шницле, рестовани кромпир, чорбица, брзо, лако, а преукусно

Јована Васић

26. 01. 2025. у 09:00

Комплетан оброк спреман за тили час.

САВРШЕНА ИДЕЈА ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Поховане шницле, рестовани кромпир, чорбица, брзо, лако, а преукусно

Foto: Shutterstock

Састојци:

 За месо:

  • 1 пар пилећих шницли
  • 3 јаја
  • презле
  • мрвице свежег хлеба
  • со бибер
  • уље
  • зачини

За рестован кромпир:

  • 600 гр кромпира
  • 1 главица црног лука
  • зачин суви или само со
  • црвена мл. паприка
  • уље ..бибер

 За чорбу:

  • 1,2 л воде
  • 200 мл куваног парадајза
  • першунов лист
  • 1 кашика маслиновог уља
  • соли и мало сувог зачина
  • тестенина по избору

Припрема:

Месо исећи на  шницле па излупати. Посолоти, побиберити и посути зачином. Провући кроз брашно, умућена јаја, презле ситне , јаја и презле крупне од свежег хлеба.

Пржити у дубоком уљу са обе стране да порумени на тихој ватри поклопљене.

Кромпир скувати огулити па исећи на коцке. Лук исецкати пропржити па додати црвену млевену паприку. 

Додати одма кромпир, млевени бибер и со. Све измешати.
У шерпу сипати воду, додати парадајз и уље посолити. Кад проври додати тестенину по жељи. Кад се скува додати першунов лист.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НОВИНАР БИ ЗА ОВУ РЕЧЕНИЦУ У СВАКОЈ ДРЖАВИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ: Полицију и тужилаштво који раде свој посао назива “одметнути део”

НОВИНАР БИ ЗА ОВУ РЕЧЕНИЦУ У СВАКОЈ ДРЖАВИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ: Полицију и тужилаштво који раде свој посао назива “одметнути део”

ОВО што се назива новинаром Нове С у јутарњем програму изговорио је реченицу због које би у свакој држави завршио у затвору.

30. 06. 2025. у 07:38

Коментари (0)

РУСИЈА ЗАПАЊЕНА: Легендарна Јелена Исинбајева се одрекла Путина, а сада је откривено - ово