НЕСТВАРНО УКУСНА ЧОРБА: Савршена комбинација црвене паприке и сланинице

Mina Izgarević

07. 02. 2025. у 13:00

ЧОРБА од печене црвене паприке са сланиницом биће прави рај за ваша непца.

НЕСТВАРНО УКУСНА ЧОРБА: Савршена комбинација црвене паприке и сланинице

Foto: Shutterstock

Састојци

За печене паприке:

  • 3 велике слатке црвене паприке
  • маслиново уље
  • со, бибер

За чорбу од црвене паприке:

  • 6 кришки димљене сланине
  • 2 кашике сланог путера
  • 1 лук, исечен на коцкице
  • 2 шаргарепе, исечене на коцкице
  • 1 штап целера, исечен на коцкице
  • 6 ченова белог лука, исеченог на коцкице
  • со, бибер, оригано, босиљак, млевена паприка, мајчина душица, рузмарин, першун
  • 4 шоље парадајз соса
  • 1 велики слатки кромпир, ољуштен и нарезан на коцкице
  • 6 шоља пилећег бујона 
  • 3 шоље млека
  • 1 шоља ренданог пармезана

Фото Shutterstock

 
 

Загрејте рерну на 220 степени. Велики плех обложите папиром за печење. Паприке оперите, преполовите и извадите семенке.

Обилно их покапајте уљем и зачините сољу и бибером. Пеците паприке 30 до 35 минута, док лепо не омекшају. 

У међувремену припремите чорбу. Загрејте велики лонац за супу на средњој ватри и прво додајте кришке сланине. Ставите сланину док не порумени и не постане хрскава, а затим је извадите на тањир обложен папирним убрусима и оставите са стране. У масноц́у од сланине додајте путер и оставите да се истопи.

Затим додајте лук, шаргарепу и целер и динстајте док лук не омекша. Затим додајте бели лук и зачинско биље и зачине: со, бибер, паприку, босиљак, оригано, мајчину душицу и рузмарин. Додати и парадајз сос, па све измешати.

Ако желите богатији укус чорбе, 1 шољу млека замените павлаком.

Залијте пилец́им бујоном, додајте батат исечен на коцкице, поклопите шерпу поклопцем и пустите да проври. Смањите потом ватру и кувајте око 15 до 20 минута, док кромпир не омекша.

У супу додајте печене паприке и склоните је са ватре. Користите штапни миксер или обичан блендер и измиксајте супу док не постане глатка, кремаста и без грудвица. 

Вратите чорбу на шпорет, додајте млеко и загревајте на средњој ватри док се не загреје.  Додајте шољу ренданог пармезана и свеже сецкани першун. Мешајте док се сир не отопи.

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО - ДР НОВОСТИ: Јетра воли кафу | Проф. др Тамара Миловановић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПЉЕСКАЛА РУКАМА И СЛАВИЛА УБИСТВО Лавров: Сви се сећамо како је смрт Гадафија одушевила Хилари Клинтон

"ПЉЕСКАЛА РУКАМА И СЛАВИЛА УБИСТВО" Лавров: Сви се сећамо како је смрт Гадафија одушевила Хилари Клинтон

РУСКИ министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је да памти како је бивша америчка државна секретарка Хилари Клинтон пљескала рукама и славила убиство либијског лидера Моамера Гадафија 2011. године и алудирао да бивши сиријски председник Башар ел Асад тренутно живи у Москви, јер су њему и његовој породици прећени сличним физичким уништењем у Сирији.

14. 10. 2025. у 13:06

ПАЦОВИ ПОБЕГЛИ Како је Павковић говорио после хапшења у Сабљи: Најстрашнији је затвор у отаџбини! Војска са атентатом на Вука нема ништа

"ПАЦОВИ ПОБЕГЛИ" Како је Павковић говорио после хапшења у Сабљи: "Најстрашнији је затвор у отаџбини! Војска са атентатом на Вука нема ништа"

НЕКАДАШЊИ начелник Генералштаба Војске Југославије генерал Небојша Павковић преминуо је данас у Београду, у 79. години.

20. 10. 2025. у 18:59

Коментари (0)

НБА ШОК НА ПОМОЛУ? Никола Јокић напушта Денвер нагетсе?!