ИДЕАЛАН РУЧАК КОЈИ СЕ БРЗО СПРЕМА: Медени и глазирани пилећи батаци
Лепо испечено и преливено пикантним, а једноставним сосом, месо батака се топи у устима.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- батаци 6 комада
- густин 2 кашике
- со и бибер по укусу
- маслиново уље 2 кашике
За прелив:
- маслац 60 г
- мед 2 кашике
- љути сос (типа срирацха) 1 кашика
Припрема:
Загрејте рерну на 200 степени. Батаке посолите, побиберите и уваљајте у густин. Ставите на папир за печење, прелијте уљем и пеците 50 минута. Док се батаци пеку на лаганој ватри 2-3 минута кувајте састојке за сос. Склоните с ватре када се маслац отопи и све се лепо згусне. Након 50 минута, извадите батаке из рерне, прелијте сосом, те пеците још 5 минута.
(superrecepti/žena)
Препоручујемо

ШУФНУДЛЕ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Рецепт је једноставан, а укус фантастичан
15. 02. 2025. у 09:00Јована Васић

ШАТОБРИЈАН - ЧУВЕНИ ФРАНЦУСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Испржите мекано и сочно месо попут професионалаца
14. 02. 2025. у 09:00Jована Васић

УКУСАН РУЧАК КОЈИ ЋЕ И ДЕЦА ОБОЖАВАТИ: Лоптице од пире кромпира пуњене месом и сиром
31. 01. 2025. у 09:00

БРЗО, ЛАКО И УКУСНО ЈЕЛО: Запечена пилетина са кромпиром, готова очас посла
30. 01. 2025. у 11:00

ХРВАТСКА ПОСЛАЛА НОТУ ЦРНОЈ ГОРИ: Вратите Хрватима имовину у Тивту и Доброти
ХРВАТСКА је послала Црној Гори дипломатску ноту, тражећи од ње да врати имовину припадницима хрватске мањине у градовима Тиват и Доброта, пренели су хрватски медији.
09. 10. 2025. у 08:02

БРИТАНЦИ У СТРАХУ: "Испливали тајни документи, Путин планира нуклеарни напад на 32 локације у Европи"
КАКО страхови од претње коју Русија представља европској безбедности настављају да расту, забринутост због ширег конфликта и нуклеарног оружја и даље тиња. Владимир Путин редовно маше "нуклеарним сабљама" од како је Русија у фебруару 2022. напала Украјину, упозоравајући Запад због његове подршке Кијеву, пише британски Express.
08. 10. 2025. у 07:55

"ОТЕЋЕ ВАМ ДЕЦУ! Мирјана Бобић Мојсиловић упозорила родитеље
"ЗАТО, родитељи, док још није касно, зграбите своју децу и забавите их сами!"
09. 10. 2025. у 10:15
Коментари (0)