РУЧАК КОЈИ СЕ БРЗО СПРЕМА, А ЈОШ БРЖЕ ПОЈЕДЕ: Запечена јаја са печуркама и сиром

Јована Васић

22. 02. 2025. у 09:00

Некада се неочекиване комбинације покажу као савршено ново јело. Ово је једно од таквих случајних открића за које верујемо да ће постати омиљено.

РУЧАК КОЈИ СЕ БРЗО СПРЕМА, А ЈОШ БРЖЕ ПОЈЕДЕ: Запечена јаја са печуркама и сиром

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • шампињони 400 г
  • кувана јаја 3
  • свежа јаја 2
  • мајонез 100 г
  • качкаваљ 100 г
  • топљени сир 4 троугла
  • суви биљни зачин 1 кашичица
  • со по укусу
  • бибер по укусу
  • маслац 20 г

Припрема:

Шампињоне исеците на танке листиће, поспите их биљним зачином и пржите на загрејаном маслацу док не испари течност коју су пустили. Склоните их са ватре, прохладите, па додајте ситно исецкана јаја и мајонез. Посолите и побиберите и добро промешајте. Смесу ставите у подмазану ватросталну посуду, преко нарендајте качкаваљ и распоредите комадиће топљеног сира. Умутите два јајета, зачините и све прелијте. Пеците 20 минута на 200 степени и послужите са салатом.

(superrecepti)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈЛЕПША КУПАЛИШТА ЧЕКАЈУ НА ВАС: Летња сезона почиње, a Србија нуди безброј савршених оаза мира