ПИЛЕЋИ КАРАБАТАЦИ У СОСУ ОД БЕЛОГ ВИНА И ПАВЛАКЕ: Прави специјалитет који ће вас одушевити

Јована Васић

03. 03. 2025. у 09:00

Пилећи карабатаци у сосу од белог вина и павлаке су попут ручка из најбољег ресторана, а једноставно се припремају.

ПИЛЕЋИ КАРАБАТАЦИ У СОСУ ОД БЕЛОГ ВИНА И ПАВЛАКЕ: Прави специјалитет који ће вас одушевити

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 4 пилећа карабатака
  • 1/2 лука исеченог на коцкице
  • 1 љутика исецкана на коцкице
  • 1 чен белог лука ситно насецканог
  • 2 кашике естрагона сецканог
  • 1 кашика свежих листова мајчине душице
  • 1 кашика парадајз пасте
  • 200 мл црвеног винског сирћета
  • 400 мл белог вина
  • 400 мл пилећег бујона
  • 400 мл павлаке за кување
  • со и бибер по укусу

Припрема:

Како бисте направили пилетину на овај начин, прво припремите поврће, тако што ћете га исецкати. У тигању испржите пилетину са обе стране на уљу док лепо не порумени, па извадите из тигања.

Додајте лук, љутику и бели лук у тигањ и пржите на средњој ватри док не порумени. Додајте парадајз пасту и наставите да кувате 2 минута. Појачајте топлоту и додајте сирће.

Кувајте до кључања, и наставите да кувате док не добијете конзистенцију попут сирупа. Додајте вино и кувајте 2 минута. Додајте бујон и зачинско биље и оставите да проври. Када проври динстајте на лаганој ватри, додајте комаде пилетине и поклопите, па наставите да динстате 15-20 минута.

Скините поклопац и извадите комаде пилетине. Додајте павлаку за кување и пустите да проври. Кувајте док се не смањи за 50%. Вратите пилетину назад у шерпу и поклопите, па оставите 1 минут да се пилетина поново загреје. Сервирајте са доста соса и још сецканог естрагона.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЛЕКАРИ У ШОКУ ОНИМ ШТО СУ НОЋАС ВИДЕЛИ: Београђани масовно повраћали, хитна их возила и у притворе

ЛЕКАРИ У ШОКУ ОНИМ ШТО СУ НОЋАС ВИДЕЛИ: Београђани масовно повраћали, хитна их возила и у притворе

ДОКТОРКА из Хитне помоћи у Београду, Ивана Стефановић, истакла је јутрос да је било неуобичајено много посла са алкохолисаним грађанима током ноћи. Уз то много интервенција, инфаркта, као и саобраћајних незгода.

03. 03. 2025. у 10:05

Коментари (0)

ОРБАН РАЗОТКРИО АФЕРУ ВЕКА, УМЕШАН USAID: Светске звезде добијале паре да иду у Украјину