РИБЉИ ПАПРИКАШ: Посно јело богатог укуса
Права гозба, а посна.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- смуђ 1 кг
- пире од парадајза 1л
- парадајз 500 г
- црни лук 4 главице
- љута зачинска паприка 1 кашичица
- бели лук 5 ченова
- слатка зачинска паприка 1 кашика
- лимун 1
- со по укусу
- бибер по укусу
Припрема:
Смуђа добро очистите, одсеците му пераја, распорите га, изнутрице избаците и добро га исперите. Ако је смуђ већи, исеците га на четири једнака дела, а ако је мањи, на два. Рибу прелијте лимуновим соком и оставите да одлежи 30 минута. За то време у шерпу налијте уље, а кад се загреје, на њему пропржите ситно сецкани црни лук. Кад лук порумени, додајте ситно сецкани парадајз, а затим и пире од парадајза. Све крчкајте 20 минута, па онда додајте комаде рибе, ситно сецкани бели лук и зачине. Паприкаш крчкајте још 20 минута и служите док је топао.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ОДЛИЧАН РУЧАК ИЗ РЕРНЕ: Боранија у кремастом сосу са комадићима хрскавог лука
27. 02. 2025. у 09:00Jована Васић

РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕН НЕДЕЉНИ РУЧАК: Спанаћ са млевеним месом
23. 02. 2025. у 09:00Joвана Васић

НАЈСОЧНИЈА И НАЈКРЕМАСТИЈА МУСАКА: Ручак који се прави брзо и лако, а допада се баш свима (ВИДЕО)
25. 02. 2025. у 09:00Јована Васић

РУЧАК КОЈИ СЕ БРЗО СПРЕМА, А ЈОШ БРЖЕ ПОЈЕДЕ: Запечена јаја са печуркама и сиром
22. 02. 2025. у 09:00Jована Васић

ОВАКО СУ ИЗГЛЕДАЛИ ПОСЛЕДЊИ МИНУТИ САШИНОГ ЖИВОТА: Био сигуран да ће оздравити и није желео да се говори о болести
ДИРЕКТОР и оснивач Гранд продукције, Саша Поповић, преминуо је у 70. години после краће и тешке болести у једној клиници у Паризу.
03. 03. 2025. у 09:55

ЛЕКАРИ У ШОКУ ОНИМ ШТО СУ НОЋАС ВИДЕЛИ: Београђани масовно повраћали, хитна их возила и у притворе
ДОКТОРКА из Хитне помоћи у Београду, Ивана Стефановић, истакла је јутрос да је било неуобичајено много посла са алкохолисаним грађанима током ноћи. Уз то много интервенција, инфаркта, као и саобраћајних незгода.
03. 03. 2025. у 10:05

"ХОЋУ ЕУТАНАЗИЈУ" Ведрана Рудан донела одлуку: "Рекла сам деци да је готово, нећу да умирем на рате"
ЗА лечење јој је било потребно доста новца, а део је стигао из Србије, од директора издавачке куће која објављује њена дела.
03. 03. 2025. у 09:53
Коментари (0)