РИБЉИ ПАПРИКАШ: Посно јело богатог укуса

Јована Васић

04. 03. 2025. у 09:00

Права гозба, а посна.

РИБЉИ ПАПРИКАШ: Посно јело богатог укуса

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • смуђ 1 кг
  • пире од парадајза 1л
  • парадајз 500 г
  • црни лук 4 главице
  • љута зачинска паприка 1 кашичица
  • бели лук 5 ченова
  • слатка зачинска паприка 1 кашика
  • лимун 1
  • со по укусу
  • бибер по укусу

Припрема:

Смуђа добро очистите, одсеците му пераја, распорите га, изнутрице избаците и добро га исперите. Ако је смуђ већи, исеците га на четири једнака дела, а ако је мањи, на два. Рибу прелијте лимуновим соком и оставите да одлежи 30 минута. За то време у шерпу налијте уље, а кад се загреје, на њему пропржите ситно сецкани црни лук. Кад лук порумени, додајте ситно сецкани парадајз, а затим и пире од парадајза. Све крчкајте 20 минута, па онда додајте комаде рибе, ситно сецкани бели лук и зачине. Паприкаш крчкајте још 20 минута и служите док је топао.

(superrecepti)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте

ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.

30. 09. 2025. у 20:58

Коментари (0)

НЕ ПРЕЗАЈУ ОД ПРОЛИВАЊА КРВИ Шешељ упозорио на најопаснију организацију: Насиљем би све да постигну