ЗАПЕЧЕНЕ ЊОКЕ У БЕЛОМ СОСУ: Издашно, кремасто јело које ће обожавати цела породица
Овај рецепт се спрема веома брзо и са мало састојака, а изузетно је укусан и лаган.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Rosy’s salt&pepper
Састојци:
- Њоке 500 г
- Павлака за кување 200 мл
- Млеко 200 мл
- Пармезан 100 г
- Маслац 2 кашике
- Брашно 2 кашике
- Бели лук 2 чена
- Со и бибер по укусу
- Мускатни орашчић по жељи
Припрема:
Скувајте њоке према упутству на паковању, а затим их оцедите. У тигању отопите маслац на средњој ватри. Додајте ситно сецкани бели лук и пржите га док не постане златно-смеђи. Додајте брашно и мешајте док не добијете глатку смесу (бешамел сос). Кувајте 1-2 минута да се брашно мало запече. Постепено додајте млеко и павлаку за кување, непрестано мешајући како бисте избегли грудвице. Кувајте сос док се не згусне, затим додајте рендани пармезан, со, бибер и мускатни орашчић по укусу. Мешајте док се пармезан потпуно не отопи.
Умешајте куване њоке у сос и добро их обложите. Пребаците њоке у посуду за печење и поспите додатним пармезаном по врху. Пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 15-20 минута, или док врх не постане златно-смеђи. Пре сервирања, поспите свежим першуном.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПИЛЕЋИ КАРАБАТАЦИ У СОСУ ОД БЕЛОГ ВИНА И ПАВЛАКЕ: Прави специјалитет који ће вас одушевити
03. 03. 2025. у 09:00Јована Васић

ШНИЦЛЕ У ПИВСКОМ СОСУ: Месо меко као путер, укусно и сочно (ВИДЕО)
01. 03. 2025. у 09:00Јована Васић

ТРАДИЦИОНАЛНИ ТУРСКИ РЕЦЕПТ ЗА САРМИЦЕ ОД ЗЕЉА: Хармонија укуса у сваком залогају
26. 02. 2025. у 09:00Jована Васић

РУЧАК КОЈИ СЕ БРЗО СПРЕМА, А ЈОШ БРЖЕ ПОЈЕДЕ: Запечена јаја са печуркама и сиром
22. 02. 2025. у 09:00Jована Васић

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"
ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.
09. 03. 2025. у 18:32
Коментари (0)