ЗАПЕЧЕНЕ ЊОКЕ У БЕЛОМ СОСУ: Издашно, кремасто јело које ће обожавати цела породица

Јована Васић

07. 03. 2025. у 11:00

Овај рецепт се спрема веома брзо и са мало састојака, а изузетно је укусан и лаган.

ЗАПЕЧЕНЕ ЊОКЕ У БЕЛОМ СОСУ: Издашно, кремасто јело које ће обожавати  цела породица

Foto: Jutjub/Printskrin/ Rosy’s salt&pepper

Састојци:

  • Њоке 500 г
  • Павлака за кување 200 мл
  • Млеко 200 мл
  • Пармезан 100 г
  • Маслац 2 кашике
  • Брашно 2 кашике
  • Бели лук 2 чена
  • Со и бибер по укусу
  • Мускатни орашчић по жељи

Припрема:

Скувајте њоке према упутству на паковању, а затим их оцедите. У тигању отопите маслац на средњој ватри. Додајте ситно сецкани бели лук и пржите га док не постане златно-смеђи. Додајте брашно и мешајте док не добијете глатку смесу (бешамел сос). Кувајте 1-2 минута да се брашно мало запече. Постепено додајте млеко и павлаку за кување, непрестано мешајући како бисте избегли грудвице. Кувајте сос док се не згусне, затим додајте рендани пармезан, со, бибер и мускатни орашчић по укусу. Мешајте док се пармезан потпуно не отопи.

Умешајте куване њоке у сос и добро их обложите. Пребаците њоке у посуду за печење и поспите додатним пармезаном по врху. Пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 15-20 минута, или док врх не постане златно-смеђи. Пре сервирања, поспите свежим першуном.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација Да смрадови оду добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".

09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН ФИЛМ, АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"

ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.

09. 03. 2025. у 18:32

Коментари (0)

ТАЧНО ЈЕ... Карлик Џонс открио због чега је дошао у Партизан