МУСАКА ОД ПАСТЕ И ПЕЧУРАКА: Преукусан и једноставан ручак који се брзо спрема

Јована Васић

12. 03. 2025. у 09:00

Паста је увек адут у рукаву када брзо треба спремити ручак. Одушевиће вас комбинација укуса печурака, тестенине и качкаваља.

МУСАКА ОД ПАСТЕ И ПЕЧУРАКА: Преукусан и једноставан ручак који се брзо спрема

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • таљателе или чипкасте макароне 500 г
  • празилук 3 струка
  • печурке по избору 700 г
  • јаја 6 комада
  • качкаваљ 200 г
  • со по укусу
  • бибер по укусу
  • оригано по укусу
  • уље 2 кашике

Припрема:

Очишћени и опрани празилук исецкајте на колутове. Динстајте га на загрејаном уљу док не омекша. Затим посолите и побиберите. Печурке исеците на листиће и додајте их празилуку. Наставите да динстате да печурке мало омекшају. Макароне обарите у посољеној води и процедите их. Половину макарона распоредите по дну подмазаног ђувеча. Сложени ред резанаца посолите и, по жељи, побиберите. Одозго распоредите фил од празилука, па прекријте другом половином макарона. Јаја разбијте у суд, добро умутите и прелијте мусаку. Поспите ориганом и наструганим качкаваљем. Пеците око пола сата на 180 степени. Мусаку послужите док је још топла.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација Да смрадови оду добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".

09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

Коментари (0)

МНОГО ЈЕ АРОГАНТАН: Прослављени тренер искрено о Пепу Гвардиоли