МУСАКА ОД ПАСТЕ И ПЕЧУРАКА: Преукусан и једноставан ручак који се брзо спрема
Паста је увек адут у рукаву када брзо треба спремити ручак. Одушевиће вас комбинација укуса печурака, тестенине и качкаваља.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- таљателе или чипкасте макароне 500 г
- празилук 3 струка
- печурке по избору 700 г
- јаја 6 комада
- качкаваљ 200 г
- со по укусу
- бибер по укусу
- оригано по укусу
- уље 2 кашике
Припрема:
Очишћени и опрани празилук исецкајте на колутове. Динстајте га на загрејаном уљу док не омекша. Затим посолите и побиберите. Печурке исеците на листиће и додајте их празилуку. Наставите да динстате да печурке мало омекшају. Макароне обарите у посољеној води и процедите их. Половину макарона распоредите по дну подмазаног ђувеча. Сложени ред резанаца посолите и, по жељи, побиберите. Одозго распоредите фил од празилука, па прекријте другом половином макарона. Јаја разбијте у суд, добро умутите и прелијте мусаку. Поспите ориганом и наструганим качкаваљем. Пеците око пола сата на 180 степени. Мусаку послужите док је још топла.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАЈСОЧНИЈА И НАЈКРЕМАСТИЈА МУСАКА: Ручак који се прави брзо и лако, а допада се баш свима (ВИДЕО)
25. 02. 2025. у 09:00Јована Васић

МУСАКА СА ПИЛЕТИНОМ И ПИРИНЧЕМ: Мало другачији рецепт, али једнако укусан (ВИДЕО)
11. 02. 2025. у 09:00Новости онлине

ПИЛЕЋИ КАРАБАТАЦИ У СОСУ ОД БЕЛОГ ВИНА И ПАВЛАКЕ: Прави специјалитет који ће вас одушевити
03. 03. 2025. у 09:00Јована Васић

ОДЛИЧАН РУЧАК ИЗ РЕРНЕ: Боранија у кремастом сосу са комадићима хрскавог лука
27. 02. 2025. у 09:00Jована Васић

ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу
ПРЕДСЕДНИК САД Доналд Трамп изјавио је данас да ће свим земљама, укључујући и Србију, уведене царине бити суспендоване, осим за Кину, којој је тарифе увећао на 125 одсто.
09. 04. 2025. у 20:44

ДРАМА НА ГРАДИЛИШТУ! ЈЕДНА ОСОБА ЗАРОБЉЕНА, ТРОЈЕ ПРЕЖИВЕЛО: Грађани позвани да се евакуишу због додатног урушњавања (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО преносе локални медији, претпоставља се да су две особе заробљене након што се срушило градилиште Шин Ансан, у Иљик-донгу, Гванмјон-си, близу јужнокорејске престонице.
11. 04. 2025. у 10:00 >> 10:12

ВАНРЕДНО СТАЊЕ У СЛОВАЧКОЈ: Масовне ликвидације грла, лешеве бацају у јаме и заливају кречом - ничу сточна гробља широм земље
"УКОЛИКО би дошло до новог избијања, било би неопходно поново дефинисати зоне ограничења у радијусу до 10 километара. То би значило не само тестирање скоро више од 120.000 грла стоке, повећан ризик даљег ширења заразе, пооштравање ветеринарских мера и значајна ограничења стављања производа у промет, већ и да се не предузимају мере које су изнад свих неопходних мера порекла са фарми."
11. 04. 2025. у 15:23
Коментари (0)