ЈЕДНОСТАВАН И УКУСАН РУЧАК: Димљени свињски бут са глазуром од кока-коле
Димљени свињски бут са глазуром од кока-коле је ручак који ће да одушеви све присутне, просто се лепи за прсте.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 4,5 кг усољеног, димљеног свињског бута, исеченог на танке кришке
- 120 г смеђег шећера
- 330 мл обичне Кока Коле
- уље
Припрема:
За свињски бут припремљен по овом рецепту, прво загрејте рерну на 176 степени Ц. Премажите тепсију уљем и ставите шунку у тепсију. Утрљајте смеђи шећер по целој шунки, пазећи да уђе између кришки. Прелијте шунку кока-колом.
Покријте и пеците 90 минута, подливајући сваких 30 минута. Откријте и пеците још 30 минута или док шунка не порумени и карамелизује се. Извадите и ставите на тањир за сервирање. Кашиком прелијте глазуру са дна тигања преко шунке. Уживајте!
(stvarukusa)
Препоручујемо

НАЈСОЧНИЈА И НАЈКРЕМАСТИЈА МУСАКА: Ручак који се прави брзо и лако, а допада се баш свима (ВИДЕО)
25. 02. 2025. у 09:00Јована Васић

РУЧАК КОЈИ СЕ БРЗО СПРЕМА, А ЈОШ БРЖЕ ПОЈЕДЕ: Запечена јаја са печуркама и сиром
22. 02. 2025. у 09:00Jована Васић

ТИКВИЦЕ ЗАПЕЧЕНЕ СА СИРОМ У БЕШАМЕЛ СОСУ: Савршен лагани ручак који се брзо спрема
24. 02. 2025. у 09:00Jована Васић

Kari’s on fire – Пешић се враћа на клупу Пирота!
СВУДА пођи, кући дођи – Пешић се враћа на клупу Пирота! Како Mozzart спорт сазнаје, селектор кошаркашке репрезентације Србије преузима још један важан задатак и диже цео свој родни крај на ноге! Ова одговорна дужност поверена му је у великој акцији Фондације Моззарт и КСС-а, а свечана промоција заказана је за суботу, 21. јун у 20.00 часова на Омладинском стадиону у Пироту!
19. 06. 2025. у 13:00

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић запањио свет! Вратио се у Србију и урадио ОВО (ВИДЕО)
НИКОЛА Јокић је најбољи кошаркаш планете, али дајте му лопту и биће најбољи у сваком спорту. То је показао још једном.
08. 06. 2025. у 08:54

ДУШАН У ШОКУ: Шта је Трамп питао Влаховића
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп угостио је у Овалном кабинету екипу Јувентуса, а онда поставио шкакљиво питање Влаховићу и друговима.
19. 06. 2025. у 10:33
Коментари (0)