ЈЕДНОСТАВАН И УКУСАН РУЧАК: Димљени свињски бут са глазуром од кока-коле

Јована Васић

11. 03. 2025. у 09:00

Димљени свињски бут са глазуром од кока-коле је ручак који ће да одушеви све присутне, просто се лепи за прсте.

ЈЕДНОСТАВАН И УКУСАН РУЧАК: Димљени свињски бут са глазуром од кока-коле

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 4,5 кг усољеног, димљеног свињског бута, исеченог на танке кришке
  • 120 г смеђег шећера
  • 330 мл обичне Кока Коле
  • уље

Припрема:

За свињски бут припремљен по овом рецепту, прво загрејте рерну на 176 степени Ц. Премажите тепсију уљем и ставите шунку у тепсију. Утрљајте смеђи шећер по целој шунки, пазећи да уђе између кришки. Прелијте шунку кока-колом.

Покријте и пеците 90 минута, подливајући сваких 30 минута. Откријте и пеците још 30 минута или док шунка не порумени и карамелизује се. Извадите и ставите на тањир за сервирање. Кашиком прелијте глазуру са дна тигања преко шунке. Уживајте!

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација Да смрадови оду добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".

09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

Коментари (0)

СВЕТ СПОРТА У ШОКУ! Јаник силовао 13-годишњу девојчицу?!