ЈЕДНОСТАВАН И УКУСАН РУЧАК: Димљени свињски бут са глазуром од кока-коле

Јована Васић

11. 03. 2025. у 09:00

Димљени свињски бут са глазуром од кока-коле је ручак који ће да одушеви све присутне, просто се лепи за прсте.

ЈЕДНОСТАВАН И УКУСАН РУЧАК: Димљени свињски бут са глазуром од кока-коле

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 4,5 кг усољеног, димљеног свињског бута, исеченог на танке кришке
  • 120 г смеђег шећера
  • 330 мл обичне Кока Коле
  • уље

Припрема:

За свињски бут припремљен по овом рецепту, прво загрејте рерну на 176 степени Ц. Премажите тепсију уљем и ставите шунку у тепсију. Утрљајте смеђи шећер по целој шунки, пазећи да уђе између кришки. Прелијте шунку кока-колом.

Покријте и пеците 90 минута, подливајући сваких 30 минута. Откријте и пеците још 30 минута или док шунка не порумени и карамелизује се. Извадите и ставите на тањир за сервирање. Кашиком прелијте глазуру са дна тигања преко шунке. Уживајте!

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Kari’s on fire  – Пешић се враћа на клупу Пирота!

Kari’s on fire – Пешић се враћа на клупу Пирота!

СВУДА пођи, кући дођи – Пешић се враћа на клупу Пирота! Како Mozzart спорт сазнаје, селектор кошаркашке репрезентације Србије преузима још један важан задатак и диже цео свој родни крај на ноге! Ова одговорна дужност поверена му је у великој акцији Фондације Моззарт и КСС-а, а свечана промоција заказана је за суботу, 21. јун у 20.00 часова на Омладинском стадиону у Пироту!

19. 06. 2025. у 13:00

Коментари (0)

БОСАНКЕ НИСУ ЗНАЛЕ ШТА ИХ ЈЕ СНАШЛО: Цео свет прича о ономе што се десило у Кини (ВИДЕО)