ЈЕДНОСТАВАН И УКУСАН РУЧАК: Димљени свињски бут са глазуром од кока-коле
Димљени свињски бут са глазуром од кока-коле је ручак који ће да одушеви све присутне, просто се лепи за прсте.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 4,5 кг усољеног, димљеног свињског бута, исеченог на танке кришке
- 120 г смеђег шећера
- 330 мл обичне Кока Коле
- уље
Припрема:
За свињски бут припремљен по овом рецепту, прво загрејте рерну на 176 степени Ц. Премажите тепсију уљем и ставите шунку у тепсију. Утрљајте смеђи шећер по целој шунки, пазећи да уђе између кришки. Прелијте шунку кока-колом.
Покријте и пеците 90 минута, подливајући сваких 30 минута. Откријте и пеците још 30 минута или док шунка не порумени и карамелизује се. Извадите и ставите на тањир за сервирање. Кашиком прелијте глазуру са дна тигања преко шунке. Уживајте!
(stvarukusa)
Препоручујемо

НАЈСОЧНИЈА И НАЈКРЕМАСТИЈА МУСАКА: Ручак који се прави брзо и лако, а допада се баш свима (ВИДЕО)
25. 02. 2025. у 09:00Јована Васић

РУЧАК КОЈИ СЕ БРЗО СПРЕМА, А ЈОШ БРЖЕ ПОЈЕДЕ: Запечена јаја са печуркама и сиром
22. 02. 2025. у 09:00Jована Васић

ТИКВИЦЕ ЗАПЕЧЕНЕ СА СИРОМ У БЕШАМЕЛ СОСУ: Савршен лагани ручак који се брзо спрема
24. 02. 2025. у 09:00Jована Васић

ОВО ЈЕ АНДРЕЈ ПОПОВИЋ: Прича о њему и успесима које постиже је невероватна (ВИДЕО)
ШАМПИОНИ У ФОКУСУ: Андреј Поповић млади физичар из Кикинде
17. 09. 2025. у 13:52

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

"НЕ МОГУ ДА ТЕ ГЛЕДАМ": Оливер Драгојевић са ОВОМ певачицом није хтео да наступа - зато што је Српкиња
НЕКАДАШЊА певачица Коктел бенда Јелена Ристић, својевремено је открила детаље с концерта на којем су наступали Кемал Монтено и Оливер Драгојевић.
19. 09. 2025. у 09:13 >> 09:22
Коментари (0)