ПОСНЕ САРМЕ СА СОЈОМ И ПЕЧУРКАМА: Омиљени ручак у време поста
Пробајте најомиљеније домаће јело у посној варијанти и уверите се да је исто тако савршено.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 50 г сојиних љуспица
- 1 црни лук
- 1 шаргарепа
- 100 г шампињона
- со
- 50 мл уља
- мирођија
- 0, 5 дцл парадајз сока
- 1 кашика бибера
- 3 кашике пиринча
- 1 средња главица киселог купуса
Припрема:
У кључалу воду потопите соју, па пустите да одстоји 15 минута. Очистите поврће, па одвојите листове од купуса. Исецкајте ситно лук и шампињоне, па изрендајте шаргарепу. Лук продинстајте у тигању, па додајте шаргарепу, па шампињоне. Онда скините са ватре па додајте пиринач, бибер и мирођију. Све сједините па додајте соју. Затим промешајте па том смесом пуните листове. Завијте сарму. Поређајте у посуду па залијте водом и парадајзом и закувајте. Пропржите са мало запршке и брашна, па оставите да ври још 10 минута.
(trpeza)
Препоручујемо

ПИРЕ ОД ПОВРЋА СА КОБАСИЦОМ: Традиционално холандско јело идеално за гурмане
04. 03. 2025. у 11:00Jована Васић

МАЂАРСКИ ГУЛАШ ИЗ РЕРНЕ: Ручак пун укуса, богат текстуром и уживање је у сваком залогају (ВИДЕО)
19. 02. 2025. у 11:00Јована Васић

ШУФНУДЛЕ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Рецепт је једноставан, а укус фантастичан
15. 02. 2025. у 09:00Јована Васић

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте
ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.
30. 09. 2025. у 20:58

"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10

ОГЛАСИЛА СЕ БИЉА НАКОН РАСТАНКА ОД АЦЕ ИЛИЋА: "Видећу како време пролази..."
ИАКО растављени, Биља и Аца имају велики разлог за славље.
01. 10. 2025. у 12:20
Коментари (0)