НЕОДОЉИВО УКУСАН: Пире кромпир са сиром и кукурузним пахуљицама, запечен у рерни

Јована Васић

11. 03. 2025. у 12:00

Пире кромпир са сиром и кукурузним пахуљицама, запечен у рерни је најмекши и најукуснији оброк који можете брзо и лако да направите.

НЕОДОЉИВО УКУСАН: Пире кромпир са сиром и кукурузним пахуљицама, запечен у рерни

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г киселе павлаке
  • 1 кашичица соли
  • ¼ кашичице бибера
  • 500 г исецканог качкаваља
  • 80 г исеченог младог лука
  • 900 г кромпира, скуваног и изгњеченог у пире
  • 475 г кукурузних пахуљица
  • 60 г путера, растопљеног

Припрема:

Како бисте направили пире кромпир на овај начин, загрејте рерну на 175 степени Ц. Плех за печење премажите уљем. Кромпир скувајте и изгњечите у пире. Помешајте павлаку, со и бибер заједно у великој чинији. Равномерно распоредите у припремљену посуду за печење.

Помешајте здробљене кукурузне пахуљице и отопљени путер у средњој посуди. Умешајте качкаваљ, млади лук и пире кромпир и добро измешајте. Поспите равномерно преко тепсије. Пеците, 45 до 50 минута. Извадите из рерне и оставите да одстоји 5 минута пре сервирања. Уживајте!

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација Да смрадови оду добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".

09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

Коментари (0)

ТО ЈЕ БИЛА ПАРТИЈА ШАХА, БЕЗ ТАЈНИ: Рафаел Надал о ривалству са Роџером Федерером (ВИДЕО)