ЛОСОС У СОСУ ОД ШЉИВА: Специјалитет који се лако спрема

Јована Васић

13. 03. 2025. у 09:00

Јело које ће вас одушевити својим укусом.

ЛОСОС У СОСУ ОД ШЉИВА: Специјалитет који се лако спрема

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • филети лососа 600 г
  • лимун, сок 1 комад
  • маслиново уље 50 мл
  • со и бибер по укусу

За прилог:

  • тестенина 350 г
  • вода 2 л
  • босиљак неколико листића
  • рузмарин 1 гранчица
  • со и бибер по укусу
  • ораси, сецкани 30 г
  • маслиново уље 50 мл

За сос:

  • суве шљиве 100 г
  • џем од шљива 100 г
  • маслац 125 г

Припрема:

Тестенину скувајте ал денте и оцедите је. Орахе исецкајте и пропржите. Помешајте тестенину са маслиновим уљем, сецканим босиљком, рузмарином и орасима.

Филете лососа зачините лимуновим соком, посолите и побиберите, те испеците на маслиновом уљу.

У тигању истопите маслац, додајте му џем од шљива, а после неколико минута и суве шљиве које сте претходно потопили у млаку воду. Сервирајте све заједно и уживајте у укусима.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЛИГА ШАМПИОНА: Тријумфи Астон Виле и Дортмунда, али ПСЖ и Барселона иду у полуфинале најелитнијег европског такмичења