ГУРМАНСКЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ: Ручак за комплетан ужитак

Јована Васић

15. 03. 2025. у 11:00

Сигурно вам је од припреме зимнице остало нешто паприка које сте замрзнули, а можете их и купити такве уколико немате, да олакшате себи процес прављења гурманских пуњених паприка. Ово је сјајан и брз рецепт, неће вам одузети много времена.

ГУРМАНСКЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ: Ручак за комплетан ужитак

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 9 печених паприка
  • 1,5 дл уља
  • 2 јајета
  • 150 г качкаваља
  • 9 режњева димљене сланине
  • 1 кашика сушеног влашца
  • 1 кашичица соли
  • 100 г презли
  • мало зачина по укусу

Припрема:

Ољуштите паприке, мало их посолите и ставите на решетку да се оцеде. За то време исеците качкаваљ на девет листова. Расеците сваку паприку по дужини и у њу ставити комад качкаваља, преко поспите мало сувог влашца. Одозго ставите режањ сланине. Спојите крајеве паприке преко качкаваља и сланине.

Умутите јаја са мало соли, а у другој посуди помешајте презле и брашно. Ставите тигањ на ринглу, сипајте уље. Паприку прво уваљајте у презле, па у јаја, па поново у презле. Кратко их пропржите на уљу тек да добију златну боју.

Поховане паприке слажите на убрусе да упију вишак уља. Сложите их на тањир, а преко нарендајте остатак качкаваља.

(ona)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Kari’s on fire  – Пешић се враћа на клупу Пирота!

Kari’s on fire – Пешић се враћа на клупу Пирота!

СВУДА пођи, кући дођи – Пешић се враћа на клупу Пирота! Како Mozzart спорт сазнаје, селектор кошаркашке репрезентације Србије преузима још један важан задатак и диже цео свој родни крај на ноге! Ова одговорна дужност поверена му је у великој акцији Фондације Моззарт и КСС-а, а свечана промоција заказана је за суботу, 21. јун у 20.00 часова на Омладинском стадиону у Пироту!

19. 06. 2025. у 13:00

Коментари (0)

ИЗРАЕЛ У ШОКУ! Овоме се није надао...