ГУРМАНСКЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ: Ручак за комплетан ужитак

Јована Васић

15. 03. 2025. у 11:00

Сигурно вам је од припреме зимнице остало нешто паприка које сте замрзнули, а можете их и купити такве уколико немате, да олакшате себи процес прављења гурманских пуњених паприка. Ово је сјајан и брз рецепт, неће вам одузети много времена.

ГУРМАНСКЕ ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ: Ручак за комплетан ужитак

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 9 печених паприка
  • 1,5 дл уља
  • 2 јајета
  • 150 г качкаваља
  • 9 режњева димљене сланине
  • 1 кашика сушеног влашца
  • 1 кашичица соли
  • 100 г презли
  • мало зачина по укусу

Припрема:

Ољуштите паприке, мало их посолите и ставите на решетку да се оцеде. За то време исеците качкаваљ на девет листова. Расеците сваку паприку по дужини и у њу ставити комад качкаваља, преко поспите мало сувог влашца. Одозго ставите режањ сланине. Спојите крајеве паприке преко качкаваља и сланине.

Умутите јаја са мало соли, а у другој посуди помешајте презле и брашно. Ставите тигањ на ринглу, сипајте уље. Паприку прво уваљајте у презле, па у јаја, па поново у презле. Кратко их пропржите на уљу тек да добију златну боју.

Поховане паприке слажите на убрусе да упију вишак уља. Сложите их на тањир, а преко нарендајте остатак качкаваља.

(ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ НА ПИТАЊЕ БИ-БИ-СИ-ЈА О ТРАМПУ МЛАЂЕМ: За нас је важно да превазиђемо оптерећења из 1999. године

ВУЧИЋ НА ПИТАЊЕ БИ-БИ-СИ-ЈА О ТРАМПУ МЛАЂЕМ: За нас је важно да превазиђемо оптерећења из 1999. године

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се грађанима из Палате Србија, а питање му је поставио новинар Би-Би-Си-ја о сусрету са Доналдом Трампом Млађим.

14. 03. 2025. у 19:17

ИЗ КРЕМЉА ОТКРИЛИ: Појављивање Путина у војној униформи значи само једно

ИЗ КРЕМЉА ОТКРИЛИ: Појављивање Путина у војној униформи значи само једно

ПОЈАВЉИВАЊЕ руског председника Владимира Путина у Курској области у униформи је сигнал који говори о одлучности да се у најскорије време заврши операција ослобађања Курске области, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков новинару Павлу Зарубину за ТВ „Русија 1“.

13. 03. 2025. у 15:32

Коментари (0)

БОМБА ИЗ ТУРСКЕ: Тадић одјавио Муриња, позната нова дестинација