ПОСНЕ ЋУФТЕ ПО РЕЦЕПТУ МОНАХА СА СВЕТЕ ГОРЕ: Невероватно су укусне и здраве, а праве се зачас
Ћуфте од пасуље по рецепту са Свете Горе идеалан су оброк за време поста, а праве се једноставно и брзо. Осим тога врло су хранљиве и здраве, те их можете јести без гриже савести. А свако ко их је пробао, истакао је да је укус феноменалан.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 700 г белог пасуља
- 1 лук
- 1 главицу белог лука
- 1 везу першуна
- 1-2 кашике зачинске црвене паприке, бибер, со, суви зачин
- 4 кашике презле
Припрема:
На тихој ватри скувајте пасуљ и исцедите, па испасирајте. Потом исецкајте лук и додајте све остале састојке и добро промешајте.
Од смесе правите куглице величине по жељи.
Издинстајте 4 већа струка празилука, па по прженом луку поређајте ћуфтице.
Сто милилитара уља загрејте, додајте 1 кашику зачинске црвене паприке, па прелите преко ћуфтица. Пеците у претходној загрејаној рерни 20 минута на 200 степени.
(still)
Препоручујемо

НЕОДОЉИВО УКУСАН: Пире кромпир са сиром и кукурузним пахуљицама, запечен у рерни
11. 03. 2025. у 12:00

ОДЛИЧАН РУЧАК ИЗ РЕРНЕ: Боранија у кремастом сосу са комадићима хрскавог лука
27. 02. 2025. у 09:00Jована Васић

ТРАДИЦИОНАЛНИ ТУРСКИ РЕЦЕПТ ЗА САРМИЦЕ ОД ЗЕЉА: Хармонија укуса у сваком залогају
26. 02. 2025. у 09:00Jована Васић

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

КРВАВИ ПИР 2001: Зашто је Непалски принц побио целу краљевску породицу?
НИСУ МУ дали да ожени жену коју је волео, а онда је почело да се шушка да ће му одузети и право на престо.
12. 09. 2025. у 13:24
Коментари (0)