ПОСНЕ ЋУФТЕ ПО РЕЦЕПТУ МОНАХА СА СВЕТЕ ГОРЕ: Невероватно су укусне и здраве, а праве се зачас

Јована Васић

18. 03. 2025. у 09:00

Ћуфте од пасуље по рецепту са Свете Горе идеалан су оброк за време поста, а праве се једноставно и брзо. Осим тога врло су хранљиве и здраве, те их можете јести без гриже савести. А свако ко их је пробао, истакао је да је укус феноменалан.

ПОСНЕ ЋУФТЕ ПО РЕЦЕПТУ МОНАХА СА СВЕТЕ ГОРЕ: Невероватно су укусне и здраве, а праве се зачас

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 700 г белог пасуља
  • 1 лук
  • 1 главицу белог лука
  • 1 везу першуна
  • 1-2 кашике зачинске црвене паприке, бибер, со, суви зачин
  • 4 кашике презле

Припрема:

На тихој ватри скувајте пасуљ и исцедите, па испасирајте. Потом исецкајте лук и додајте све остале састојке и добро промешајте.

Од смесе правите куглице величине по жељи.

Издинстајте 4 већа струка празилука, па по прженом луку поређајте ћуфтице.

Сто милилитара уља загрејте, додајте 1 кашику зачинске црвене паприке, па прелите преко ћуфтица. Пеците у претходној загрејаној рерни 20 минута на 200 степени.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ ЗГРОЖЕНА: Нико не може да верује шта су урадиле синхроне пливачице из Украјине после освајања медаља (ВИДЕО)