НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ: Укусна и хрскава пилећа крилца са сиром и белим луком
Хрскава пилећа крилца са сиром и белим луком се лепе за прсте, прави су деликатес.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1,4 кг пилећих крилаца
- 1 кашика прашка за пециво
- 1 1/4 кашичице соли
- 1/2 кашичице бибера
- 1/2 кашичице белог лука у праху
- 1/2 кашичице црног лука у праху
- 60 г путера
- 2 кашичице ситно насецканог белог лука
- 2 кашике сецканог першуна
- 3 кашике ренданог пармезана
Припрема:
Како бисте направили пилећа крилца на овај начин, прво загрејте рерну на 200 степени. Обложите плех фолијом и ставите решетку за рерну на врх тепсије. Ставите пилећа крилца у велику посуду. Додајте прашак за пециво, со, бибер, бели лук у праху и црни лук у праху.
Промешајте како бисте пилетину равномерно прекрили прашком за пециво и зачинима. Поставите крилца на сталак у једном слоју. Пеците 45 минута или док не постану златно-смеђа и хрскава. Ставите путер и бели лук у малу посуду и отопите.
Пустите да се путер охлади 2-3 минута, а затим умешајте першун и пармезан. Премажите мешавину путера преко крилаца. Сервирајте одмах, са сосом за умакање по жељи.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТУНА СТЕК ПО РЕЦЕПТУ ЏЕЈМИЈА ОЛИВЕРА: Савршено јело које ће вас одушевити (ВИДЕО)
06. 03. 2025. у 09:00Јована Васић

МУСАКА ОД ПАСТЕ И ПЕЧУРАКА: Преукусан и једноставан ручак који се брзо спрема
12. 03. 2025. у 09:00

ПОГОЂЕНА КЉУЧНА ТАЧКА ЗА ТРАНЗИТ ГАСА У ЕУ: Велика експлозија и пожар у Суџи, сумња се на украјински напад (ВИДЕО)
ВЕЛИКИ пожар избио је у петак рано ујутру на гасној мерно-регулационој станици Суџа у руској Курској области, кључној тачки за транзит руског гаса ка Европској унији, према извештајима руских медија.
21. 03. 2025. у 08:03

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

Погођен САД носач авиона са 18 пројектила, Американци послали НОВИ! Трамп жели да их СРАВНИ СА ЗЕМЉОМ (ВИДЕО)
ПРИСУТНОСТ два носача представља велику прерасподелу ресурса према Блиском истоку у тренутку кад Бела кућа и Пентагон инсистирају да би амерички бродови и авиони требали да се усмере према Азији.
22. 03. 2025. у 22:30
Коментари (0)