НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ: Укусна и хрскава пилећа крилца са сиром и белим луком
Хрскава пилећа крилца са сиром и белим луком се лепе за прсте, прави су деликатес.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1,4 кг пилећих крилаца
- 1 кашика прашка за пециво
- 1 1/4 кашичице соли
- 1/2 кашичице бибера
- 1/2 кашичице белог лука у праху
- 1/2 кашичице црног лука у праху
- 60 г путера
- 2 кашичице ситно насецканог белог лука
- 2 кашике сецканог першуна
- 3 кашике ренданог пармезана
Припрема:
Како бисте направили пилећа крилца на овај начин, прво загрејте рерну на 200 степени. Обложите плех фолијом и ставите решетку за рерну на врх тепсије. Ставите пилећа крилца у велику посуду. Додајте прашак за пециво, со, бибер, бели лук у праху и црни лук у праху.
Промешајте како бисте пилетину равномерно прекрили прашком за пециво и зачинима. Поставите крилца на сталак у једном слоју. Пеците 45 минута или док не постану златно-смеђа и хрскава. Ставите путер и бели лук у малу посуду и отопите.
Пустите да се путер охлади 2-3 минута, а затим умешајте першун и пармезан. Премажите мешавину путера преко крилаца. Сервирајте одмах, са сосом за умакање по жељи.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТУНА СТЕК ПО РЕЦЕПТУ ЏЕЈМИЈА ОЛИВЕРА: Савршено јело које ће вас одушевити (ВИДЕО)
06. 03. 2025. у 09:00Јована Васић

МУСАКА ОД ПАСТЕ И ПЕЧУРАКА: Преукусан и једноставан ручак који се брзо спрема
12. 03. 2025. у 09:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)