ПОСНИ КРОМПИР ПАПРИКАШ: Најукусније јело на кашику, од само пар састојака до здравог оброка

Новости онлине

25. 03. 2025. у 11:30

Сочно јело држаће вас дуго ситим.

ПОСНИ КРОМПИР ПАПРИКАШ: Најукусније јело на кашику, од само пар састојака до здравог оброка

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1,5 кг кромпира
  • 3 главице лука
  • 3 шаргарепе
  • млевена зачинска паприка
  • 1-2 кашике парадајз пиреа
  • уље
  • бибер
  • суви биљни зачин
  • першун
  • целер

Припрема:

Ољуштите кромпир па га исеците на крупне коцке. Пропржите на уљу ситно сецкан црни лук, па умешајте шаргарепу сечену на колутове. Када лук постане стакласт додајте кромпир и кашичицу соли. Динстајте уз доливање воде, па умешајте млевену зачинску паприку. Прелијте топлом водом да огрезне па кувајте, све док кромпир не омекша. Додајте парадајз пире и суви биљни зачин, па запржите белом запршком (помешајте кашику брашна у 50 мл воде).

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМБАСАДА СРБИЈЕ ХИТНО РЕАГОВАЛА: Скандалозна изјава потпредседника Владе Северне Македоније

АМБАСАДА СРБИЈЕ ХИТНО РЕАГОВАЛА: Скандалозна изјава потпредседника Владе Северне Македоније

АМБАСАДА Србије у Скопљу изразила је данас дубоку забринутост поводом изјаве потпредседника Владе Северне Македоније задуженог за добро управљање Арбена Фетаија поводом 26. годишњице агресије НАТО-а на СР Југославију, која "не доприноси изградњи узајамног поштовања између две земље.

25. 03. 2025. у 19:11

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

Коментари (0)

НЕОЧЕКИВАНЕ ВЕСТИ ИЗ ХОЛАНДИЈЕ: Фудбалер ПСВ-а има туберкулозу (ФОТО)