МАКАРОНЕ СА СИРОМ: Брз ручак коме нико не може да одоли
Овај рецепт је једноставан, а обожавају га сви.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- Макароне 250 г
- Маслац 2 кашике
- Брашно 2 кашике
- Млеко 500 мл
- Рендани сир (нпр. цхеддар, гауда или качкаваљ) 200 г
- Со и бибер по укусу
- Мускатни орах прстохват (по жељи)
- Презле 50 г
Припрема:
Скувајте макароне према упутству на паковању, док не постану ал денте. Процедите их и оставите са стране. У великом тигању или шерпи, отопите маслац на средњој ватри. Додајте брашно и мешајте док не добијете глатку смесу (ово је основа за бешамел сос). Постепено додајте млеко, непрестано мешајући, док се смеса не згусне и постане глатка.
Додајте рендани сир у сос и мешајте док се потпуно не отопи. Зачините сољу, бибером и мускатним орашчићем по укусу. Додајте куване макароне у сос и добро промешајте да се све сједини. Ако желите хрскаву корицу, пребаците макароне са сиром у ватросталну посуду, поспите презлама и ставите у претходно загрејану рерну на 180°Ц. Пеците око 15-20 минута, или док презле не постану златно смеђе.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

МУП СРБИЈЕ: Ухапшено 125 особа
ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције Управе криминалистичке полиције су у наставку борбе против корупције и финансијског криминала током марта ухапсили 125 особа.
01. 04. 2025. у 13:00

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)