МАКАРОНЕ СА СИРОМ: Брз ручак коме нико не може да одоли

Новости онлине

27. 03. 2025. у 08:30

Овај рецепт је једноставан, а обожавају га сви.

МАКАРОНЕ СА СИРОМ: Брз ручак коме нико не може да одоли

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • Макароне 250 г
  • Маслац 2 кашике
  • Брашно 2 кашике
  • Млеко 500 мл
  • Рендани сир (нпр. цхеддар, гауда или качкаваљ) 200 г
  • Со и бибер по укусу
  • Мускатни орах прстохват (по жељи)
  • Презле 50 г

Припрема:

Скувајте макароне према упутству на паковању, док не постану ал денте. Процедите их и оставите са стране. У великом тигању или шерпи, отопите маслац на средњој ватри. Додајте брашно и мешајте док не добијете глатку смесу (ово је основа за бешамел сос). Постепено додајте млеко, непрестано мешајући, док се смеса не згусне и постане глатка.

Додајте рендани сир у сос и мешајте док се потпуно не отопи. Зачините сољу, бибером и мускатним орашчићем по укусу. Додајте куване макароне у сос и добро промешајте да се све сједини. Ако желите хрскаву корицу, пребаците макароне са сиром у ватросталну посуду, поспите презлама и ставите у претходно загрејану рерну на 180°Ц. Пеците око 15-20 минута, или док презле не постану златно смеђе.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РУС, ОЛИМПИЈСКИ ШАМПИОН, ШОКИРАО СВЕТ: Они који деле санкције Русима - ово нису могли ни да сањају