ИДЕАЛАН ПРЕДЛОГ ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Пуњене тиквице, јело коме неће одолети ни највећи избирљивци

Новости онлине

17. 04. 2025. у 08:30

Преукусан оброк који ће одушевити све љубитеље тиквица.

ИДЕАЛАН ПРЕДЛОГ ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Пуњене тиквице, јело коме неће одолети ни највећи избирљивци

Foto: Jutjub/Printskrin/ Mama Buba

Састојци:

  • 8-9 тиквица
  • 250г млевеног меса
  • 100 г пиринча
  • 1 веза першуна
  • шака свеже мирођије
  • 1 лук
  • 1 шаргарепа
  • 120 мл уља
  • 1 ½ кашичица соли
  • 1 кашичица бибера

Припрема:

Како бисте направили пуњене тиквице, додајте лук, першун и мирођију у блендер и исецкајте их неколико секунди. Пребаците их у чинију заједно са месом и пиринчем. Додајте 2 кашике уља, зачините сољу и бибером и мешајте неколико минута.

Пресеците тиквице на пола. Па их издубите изнутра. Помоћу кашике пуните их мешавином меса и пиринча. Стављајте их једну по једну у шерпу. Шаргарепу исеците на 4-5 комада и додајте у шерпу. Сипајте преостало уље и напуните лонац топлом водом, тик испод врха тиквица. Поклопите их тањиром како бисте били сигурни да се тиквице не померају током кувања. Кувајте поклопљено, на лаганој ватри, око 1 ½ сата.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.

22. 04. 2025. у 12:01

Коментари (0)

УКРАЈИНА ЗАПАЊЕНА: Ево шта је Русија управо добила од целе Европе