МЕДАЉОНИ У САФТУ: Ручак толико сочан и укусан да се остатак помаже са хлебом
Не зна се шта је укусније месо или сос.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 – 1,2кг искоштеног врата или филеа
- 1 главица црног лука
- 4 пуне кашике ајвара
- 100 мл парадајз сока
- 1 кашичица сенфа
- со и бибер, суви зачин
- першунов лист, бели лук у гранулама, црвена млевена паприка
- 200 мл супе, размућене коцке или чак воде ако ништа од тога нема
- брашно да се медаљони уваљају
- уље за пржење, 100 мл
Припрема:
Месо опрати и ако има неких жилица одстранити их. Исећи затим месо у медаљоне које неколико пута лупите чекићем за месо. Посолити и побиберити са обе стране.
Загрејати уље, не на најјаче, један степен мање. Уваљати сваки медаљон у брашно и ставити на врело уље да се пржи. Пржити са обе стране док не порумене па извадити на тањир. У исто уље додати ситно исецкан црни лук, сипнути мало воде па лук продинстати док не омекша. Склонити са ватре па додати ајвар и парадајз сок, а затим и зачине.
Мало соли, бибера би требало мало више, ал ставите по свом укусу, кашичица црвене млевене паприке, першунов лист, на врх кашичице белог лука у гранулама ( ако немате може и свеж ал га продинстајте са црним луком), сенф. Вратите на ватру да проври, промешајте па успите 100 мл супе.
Штапним миксером мало уједначите смесу, ако је потребно ( ко не воли лук нека тако све уситни ). Додајте остатак супе па вратите месо. Лепо га послажите, смањите ватру на лагану и оставите да проври.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПУЊЕНА ПЛЕЋКА: Сочно и сласно јело распаметиће вас од првог залогаја
21. 04. 2025. у 08:30

МАКАРОНИ ЗАПЕЧЕНИ СА БОРАНИЈОМ И СИРОМ: Једноставно и лагано јело за целу породицу
15. 04. 2025. у 08:30

АМЕРИКА БЕСНА ЗБОГ ОДБИЈАЊА КИЈЕВА ДА ПРИЗНЕ РУСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Ево зашто су пропали преговори у Лондону
ПРЕГОВОРИ о окончању конфликта у Украјини, који су требали бити одржани данас у Лондону на нивоу министара спољних послова Велике Британије, САД, Француске, Немачке и Украјине, одложени су након што су амерички званичници отказали учешће.
23. 04. 2025. у 16:24

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ТУГА НА РТС-у: Водитељка Дневника сломљена, опростила се од колегинице: "Мирно спавај, нећу те заборавити" (ФОТО)
"МИРНО спавај, а ја те никада нећу заборавити..."
23. 04. 2025. у 13:02
Коментари (0)