ОДУШЕВИЋЕ СВЕ ГОСТЕ: Хрскава пилетина у поху од крекера
ХРСКАВА пилетина у поху од крекера је лака и брза за припрему, а одушевиће све госте.
Foto: prt scr / yt / allrecipes
Састојци:
- 475 сланих крекера
- 1 кашичица соли
- 1 прстохват белог лука у праху или по укусу
- 6 половина пилећег филеа
- 120 мл отопљеног маргарина
Napravite sos od sira uz piletinu:
U manjem loncu otopiti 2 kašike putera, iseckati 1 mladi luk i dinstati ga minut. Dodati 1 1/2 kašike brašna i postepeno, uz mešanje, doliti 300 ml mleka. Ostaviti da se kuva dok se sos ne zgusne. Sipati 100 g rendanog parmezana, 1/2 kašičice senfa i 1/2 kašičice slatke crvene mlevene paprike. Kuvati dok se sir ne otopi, a sos zgusne. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Рецепт за хрскаву пилетину у поху од крекера:
Како бисте припемили пилетину, загрејте рерну на 220 степени Целзијуса. Подмажите велики плех за печење. Слане крекере убаците у најлонску врећу и измрвите оклагијом. У плиткој посуди помешајте уситњене крекере, со и бели лук у праху.
Умочите пилећа прса у отопљени маргарин, а затим их притисните у смесу са крекерима док се не премажу. Поређајте пилетину у припремљени плех за печење. Пеците у загрејаној рерни 45 до 60 минута. Након тога сервирајте и уживајте.
Препоручујемо
ОСВЕЖАВА И ДАЈЕ СНАГУ: Пролећна салата од шаргарепе и сувог грожђа
13. 05. 2025. у 23:10
НЕВЕРОВАТНО УКУСНА: Круна од лиснатог теста са спанаћем и козијим сиром
13. 05. 2025. у 16:45
УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ: Погледајте шта Руси раде у Покровску, не можемо да их пратимо
РУСКИ војници у Покровску делују као диверзанске и извиђачке групе и отежавају одбрану Украјини тиме што се пресвлаче у цивилну одећу, изјавио је командант 68. ловачке бригаде, под псеудонимом "Љути", за "Суспилне" 19. новембра.
19. 11. 2025. у 18:42
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
ТАЈ МАЛИ ЖУТ БИКИНИ: Тенисерке запалиле нет фоткама са плаже
АРИНА Сабаленка и Паула Бадоса су у жижи.
18. 11. 2025. у 11:34
Коментари (0)