ГОВЕЂИ ОДРЕЗАК: Брзо и укусно јело из експрес лонца!
ЖЕЛИТЕ сочан и укусан оброк без дуготрајног провода у кухињи? Овај рецепт за говеђи одрезак у експрес лонцу савршено решава тај проблем – месо је меко и пуно ароме, а сос богат и укусан. Уз мало белог лука, парадајза и омиљених зачина, овај специјалитет ће сигурно постати хит сваког ручка или вечере
ФОТО: Novosti
Састојци:
- 1,5 кг говеђег одрезака
- 4 чена белог лука, згњечена
- 1 велики црни лук, исечен
- 2 парадајза, сецкана
- 1/2 шоље парадајз соса
- 1/2 шоље сувог црвеног вина (по жељи)
- 2 кашике уља
- со, црни бибер и паприка по укусу
- 1 ловоров лист
- 1/2 шоље воде
- свеже зачинско биље за крај
Припрема:
Зачините говеђи одрезак белим луком, солју, бибером и паприком. Загрејте уље у експрес лонцу и пропржите месо док добро не порумени.
Додајте црни лук и парадајз и пропржите. Додајте парадајз сос, вино, ловоров лист и воду. Поклопите лонац и кувајте 45 минута након што се подигне на притисак.
Искључите ринглу и сачекајте да се притисак опусти, затим исеците или исецкајте месо. Вратите у шерпу и оставите да крчка док се сос не згусне. Завршите са сецканим першуном и послужите.
Уживајте!
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
ХРВАТИ ПОСЛАЛИ ЈАСНУ ПОРУКУ: "Држава нам је на погрешном путу!"
ВЕЋИНА грађана Хрватске сматра да земља иде у погрешном смеру, а највише примедби имају на корупцију, инфлацију, ниске плате, мале пензије и сиромаштво, показало је децембарско истраживање Кробарометра, објављено у Дневнику хрватске Нове ТВ.
26. 12. 2025. у 12:34
Коментари (0)