СЛАНИ РОЛАТ: Укусно хладно предјело

Ј. С.

02. 02. 2023. у 07:30

Рецепт за слани ролат не захтева велико кулинарско искуство, али представља предјело раскошног укуса и декоративног изгледа. Често се може наћи на славским трпезама.

СЛАНИ РОЛАТ: Укусно хладно предјело

Фото: Ј.С.

За припрему ролата је потребно око сат времена. Потребни састојци за кору, фил и декорацију:

За кору:

  • 100 мл воде
  • 80 мл уља
  • 100 грама белог брашна тип 400
  • 4  цела јајета

За фил:

  • 300 грама ренданог тврђег сира
  • 300 грама ситно сецкане пилеће шунке
  • 5 ситно сецканих киселих краставчића
  • 2 чаше киселе павлаке

За декорацију:

  • 1 павлака
  •  ренданог сира по потреби
  • Декоративно се могу користити и маслине

Фото: Ј.С.

 

Кора се припрема тако што се помешају вода и зејтин и стави се да проври, затим додати 100 грама брашна. Добро измешати, склонити са рингле и оставити да се охлади. Када је хладно додавати јаја, једно по једно, и мутити миксером. Када се добије хомогена смеса сипа се у подмазани плех. Пећи на 250 степени, петнаестак минута, не дозволити да се кора препече. Печено се изручи на мокру крпу и увије.

Док се кора хлади припремити фил. Све састојке помешати (као за руску салату). Део сира оставити за декорацију.

Размотати тесто и премазати га филом, затим увити ролат који се одозго премаже једном павлаком и посути ренданим сиром.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД

ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД

БИВШИ амерички председник Доналд Трамп изјавио је да би за пет месеци преосталих до избора у САД могао да избије трећи светски рат због неспособности актуелног америчког руководства.

18. 05. 2024. у 09:45

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.

18. 05. 2024. у 11:47

Коментари (0)

ШОК: Фудбалер Србије се опростио од репрезентације