СЛАНИ РОЛАТ: Укусно хладно предјело
Рецепт за слани ролат не захтева велико кулинарско искуство, али представља предјело раскошног укуса и декоративног изгледа. Често се може наћи на славским трпезама.
За припрему ролата је потребно око сат времена. Потребни састојци за кору, фил и декорацију:
За кору:
- 100 мл воде
- 80 мл уља
- 100 грама белог брашна тип 400
- 4 цела јајета
За фил:
- 300 грама ренданог тврђег сира
- 300 грама ситно сецкане пилеће шунке
- 5 ситно сецканих киселих краставчића
- 2 чаше киселе павлаке
За декорацију:
- 1 павлака
- ренданог сира по потреби
- Декоративно се могу користити и маслине
Кора се припрема тако што се помешају вода и зејтин и стави се да проври, затим додати 100 грама брашна. Добро измешати, склонити са рингле и оставити да се охлади. Када је хладно додавати јаја, једно по једно, и мутити миксером. Када се добије хомогена смеса сипа се у подмазани плех. Пећи на 250 степени, петнаестак минута, не дозволити да се кора препече. Печено се изручи на мокру крпу и увије.
Док се кора хлади припремити фил. Све састојке помешати (као за руску салату). Део сира оставити за декорацију.
Размотати тесто и премазати га филом, затим увити ролат који се одозго премаже једном павлаком и посути ренданим сиром.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НЕДЕЉНИ РУЧАК КОЈИ СЕ ЈЕДЕ ПРСТИМА: Рецепт за хрскава пилећа крилца
01. 02. 2023. у 21:00
ШАРЛОТА ИЛИ ОКРЕНУТИ КОЛАЧ: Готово за 15 минута са минимум састојака
01. 02. 2023. у 18:00
СЛАТКА ПИТА СА СИРОМ И РЕЗАНЦИМА: Старински рецепт који ће све одушевити укусом
01. 02. 2023. у 16:55
РЕЦЕПТ ЗА БРЗИ РУЧАК: Егзотична салата са пасуљем, пилетином и наранџом
02. 02. 2023. у 13:33 >> 14:41
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком
НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.
29. 01. 2025. у 18:41
Коментари (0)