СЛАНИ РОЛАТ: Укусно хладно предјело
Рецепт за слани ролат не захтева велико кулинарско искуство, али представља предјело раскошног укуса и декоративног изгледа. Често се може наћи на славским трпезама.
За припрему ролата је потребно око сат времена. Потребни састојци за кору, фил и декорацију:
За кору:
- 100 мл воде
- 80 мл уља
- 100 грама белог брашна тип 400
- 4 цела јајета
За фил:
- 300 грама ренданог тврђег сира
- 300 грама ситно сецкане пилеће шунке
- 5 ситно сецканих киселих краставчића
- 2 чаше киселе павлаке
За декорацију:
- 1 павлака
- ренданог сира по потреби
- Декоративно се могу користити и маслине
Кора се припрема тако што се помешају вода и зејтин и стави се да проври, затим додати 100 грама брашна. Добро измешати, склонити са рингле и оставити да се охлади. Када је хладно додавати јаја, једно по једно, и мутити миксером. Када се добије хомогена смеса сипа се у подмазани плех. Пећи на 250 степени, петнаестак минута, не дозволити да се кора препече. Печено се изручи на мокру крпу и увије.
Док се кора хлади припремити фил. Све састојке помешати (као за руску салату). Део сира оставити за декорацију.
Размотати тесто и премазати га филом, затим увити ролат који се одозго премаже једном павлаком и посути ренданим сиром.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НЕДЕЉНИ РУЧАК КОЈИ СЕ ЈЕДЕ ПРСТИМА: Рецепт за хрскава пилећа крилца
01. 02. 2023. у 21:00
ШАРЛОТА ИЛИ ОКРЕНУТИ КОЛАЧ: Готово за 15 минута са минимум састојака
01. 02. 2023. у 18:00
СЛАТКА ПИТА СА СИРОМ И РЕЗАНЦИМА: Старински рецепт који ће све одушевити укусом
01. 02. 2023. у 16:55
РЕЦЕПТ ЗА БРЗИ РУЧАК: Егзотична салата са пасуљем, пилетином и наранџом
02. 02. 2023. у 13:33 >> 14:41
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
ДА ЧОВЕК НЕ ПОВЕРУЈЕ: Погребни бизнис - ево чиме се Легија бави у затвору
ТАЈ посао му је плаћен.
18. 11. 2024. у 15:42
Коментари (0)