КАКО СЕ ПРАВЕ ПОСНЕ КНЕДЛЕ ЗА СУПУ: Урадите једну ствар и неће се распадати

Татјана Марковић

23. 01. 2024. у 19:52

Домаћа супа са кнедлама спада у омиљеније и не може да се замисли ниједан свечани ручак без ње.

КАКО СЕ ПРАВЕ ПОСНЕ КНЕДЛЕ ЗА СУПУ: Урадите једну ствар и неће се распадати

Фото: Схуттерстоцк

Али када је трпеза посна, то не значи да морате да се одрекнете ваше омиљене хране. Направите домаћу супу од поврћа, а онда додајте и посне кнедле. Једноставно се прави, а свима ће се допасти. 

Састојци:

За супу:
1 црни лук
1 штапић целера
1 целер
1 повртна коцка за супу


За кнедле:
200 г гриза
2 кашике брашна
2 прстохвата соли
200 мл воде
1 кашичица куркуме
 

Фото: Shutterstock

Рецепт

Црни лук пресеците на пола, па испеците полутке на рингли. Ставите у шерпу, па додајте ољуштену шаргарепу, целер, сецкани штапић целера, а онда сипајте воду. Кувајте док поврће не омекша, па поспите сувим зачином и бибером и додајте коцку супе од поврћа. Промешајте и процедите супу, па у њу додајте секцану шаргарепу и штапић целера.

Док се супа кува припремите кнедле. Помешајте гриз, брашно, со и куркуму. Лепо промешајте, па постепено сипајте воду. Мешајте док се састојци не сједине, а водите рачуна колико воде додајете јер смеса не сме да буде ни густа ни ретка. Покријте провидном фолијом и оставите да одстоје неких 20-ак минута, тако се неће распадати приликом кувања. Затим кашичицом узимајте смесу и сипајте у врелу супу и кувајте још 10-15 минута. 

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СКАНДАЛ У СКОПЉУ ДОК ЗЕМЉА ПЛАЧЕ ЗА 60 МРТВИХ: Срамота и бесчашће, ово нисам дозволио, нити ћу икада дозволити (ВИДЕО)

СКАНДАЛ У СКОПЉУ ДОК ЗЕМЉА ПЛАЧЕ ЗА 60 МРТВИХ: "Срамота и бесчашће, ово нисам дозволио, нити ћу икада дозволити" (ВИДЕО)

ДИРЕКТОР Спортског центра „Борис Трајковски“ у Скопљу објавио је снимак испред сале, где је, према његовим речима, одржан дрифт догађај са 300 возила, иако је организатор пријавио да је у питању снимање спота. Том приликом, дошло је до десетак судара и причињена је штета.

17. 03. 2025. у 07:57

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

Коментари (0)

СТИГАО НОВИ ЈУСЕИН БОЛТ! Има 17 година и управо је запањио цео свет како трчи (ВИДЕО)