АКО ТО НЕ ПРАКТИКУЈЕТЕ, ПРОБАЈТЕ БАР ЈЕДНОМ НЕДЕЉНО! Бела чорба увек прија, а може да замени цео ручак
БОГАТА и хранљива чорба с месом уз кришку доброг хлеба сасвим је довољан ручак.
Састојци:
* пилеће бело месо, 250 г
* грашак, 100 г
* црвена паприка, може и из туршије, 100 г
* црни лук, 1 главица
* жута боранија, 100 г
* кромпир, 2 комада
* кукуруз шећерац, 100 г
* броколи, 200 г
* шаргарепа, 1 комад
* млеко, 200 мл
* кисела павлака, 200 мл
* густин, 50 г
* уље, 3 кашике
* першун, за посипање
Припрема:
- У већу шерпу ставите три кашике уља, ситно исечен лук и кашичицу шећера, па све издинстајте. Када лук омекша, додајте месо исецкано на ситне коцке и још мало динстајте.
Потом додајте све поврће, налијте 1 л воде и кувајте на тихој ватри око сат времена.
Посебно измешајте млеко, густин, суви биљни зачин и бибер, те сипајте у чорбу, мешајте док се не згусне и склоните с ватре, па служите топло уз павлаку и сок од лимуна.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)