МЕКСИЧКА ЧОРБА: Супер, брза, здрава чорба
Мексичка чорба се припрема за само 25 минута, те ако желите да поједете нешто топло, здраво и "на кашику", ово је одличан избор.
Састојци:
- 2 кашичице маслиновог уља
- 450 пилећих батака без костију без коже, исечених на комаде
- 1 кашика тако зачина
- 125 г смрзнутог кукуруза
- 125 г салса умака
- 1 л пилећег бујона
Припрема:
За супер брзу мексичку чорбу у великој шерпи загрејте уље на средње јакој ватри. Додајте пилетину, кувајте и мешајте 6-8 минута или док не буде више ружичаста.
Умешајте тако зачин. Добро промешајте пре него што додате остале састојке.
Додајте преостале састојке попут пилећег бујона и кукуруза и пустите да прокључа. Смањите температуру и динстајте, непокривено, 5 минута да се укуси споје. Сервирајте и уживајте у супер брзој мексичкој чорби!
БОНУС ВИДЕО
(Стварукуса/мондо)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЗЕЛЕНИ УЖИТАК: Рецепт за освежавајућу чорбу од тиквица и сочива
01. 03. 2024. у 10:00
И ДЕЦА ГА ОБОЖАВАЈУ: Потаж од грашка - Брз, једноставан и здрав
16. 01. 2024. у 12:00
ЗАГРЕЈАЋЕ ВАМ ДУШУ И ТЕЛО, ЗДРАВА И ДИЈЕТАЛНА: Неодољива чорба од патлиџана
12. 01. 2024. у 19:20
ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени
ОФАНЗИВА руских снага на харковском правцу показала се толико брзом и снажном да им оскудне одбрамбене структуре Украјине нису постале препрека, а осиромашени редови украјинских оружаних снага нису били спремни да бране своје положаје, пише Њујорк тајмс.
19. 05. 2024. у 07:38
"ТО ЈЕ НОЋНА МОРА" Један гест на састанку Путина и Си Ђинпинга изазвао панику у САД
ПРИЈАТЕЉСКИ загрљај између руског председника Владимира Путина и кинеског председника Си Ђинпинга био је доказ колосалног стратешког пораза Сједињених Америчких Држава, рекао је аналитичар Херитиџ фондације Мајкл Пилсбери у интервјуу за Фокс њуз.
19. 05. 2024. у 07:15
КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ
КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.
18. 05. 2024. у 11:47
Коментари (0)