САВРШЕНА ЗА ПРВЕ ПРОЛЕЋНЕ ДАНЕ: Салата од карфиола, зелене бораније и тиквице

Новости онлине

09. 04. 2024. у 11:00

Салата од карфиола, зелене бораније и тиквице је добар избор за прилог уз главно јело, или једноставно можете да уживате у њеној свежини и изаберете је као лагану вечеру.

САВРШЕНА ЗА ПРВЕ ПРОЛЕЋНЕ ДАНЕ: Салата од карфиола, зелене бораније и тиквице

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г карфиола
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 5 кашика врућег повртног бујона
  • 125 г зелене бораније
  • 1 тиквица, исечена на мале коцке
  • корица 2 лимуна, и сок од 1 лимуна
  • 2 кашичице шећера
  • 2 кашике маслина, оцеђених и исецканих
  • 3 кашике маслиновог уља
  • 50 г першуна, само листова
  • шака листова нане
  • 2 млада лука, исецкана

Припрема:

За салату од карфиола, зелене бораније и тиквице, нарендајте карфиол, заустављајући се тек када дођете до веома тврдог централног језгра. Загрејте једну кашику уља у великом тигању, додајте карфиол са мало зачина и пржите на средњој ватри три минута, редовно мешајући. Сипајте повртни бујон, промешајте, па поклопите шерпу и кувајте још 3-4 минута. Мешајте једном или два пута током кувања док карфиол не омекша, а бујон се не упије. Распоредите по тањиру и оставите да се охлади. Обришите посуду.

У тигању загрејте преостало уље и додајте зелену боранију, тиквице и зачине. Пржите на јакој ватри док не порумени, око четири минута. Оставите да се охлади. Помешајте корицу и лимунов сок, шећер, маслине, уље и мало зачина. Зачинско биље исецкајте прилично ситно, а затим га ставите у велику чинију са карфиолом, поврћем и младим луком. Када сте спремни за јело, додајте прелив и добро промешајте. Ставите на тањир, покапајте са још мало уља, а затим исеците преостали лимун са корицом на кришке и сервирајте уз њега. Уживајте у салати од карфиола, зелене бораније и тиквице.

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

Коментари (0)

АЛТА ЗА ДЕЧЈЕ ОСМЕХЕ: Пакетићи донели радост малишанима из Дома „Колевка”