ПОТАЖ ОД ШАРГАРЕПЕ И ПАРАДАЈЗА: Укусан, а богат поврћем и здрав

Новости онлине

18. 04. 2024. у 13:00

Кремасти потаж од поврћа зачињен ловором и природном слаткоћом од шаргарепе ће да окрепи и зачини ручак.

ПОТАЖ ОД ШАРГАРЕПЕ И ПАРАДАЈЗА: Укусан, а богат поврћем и здрав

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 3 кашике маслиновог уља
  • 2 лука, сецкана
  • 2 штапића целера, исецкана
  • 1 ¼ кг шаргарепе, нарезане
  • 250 г кромпира, исеченог на коцкице
  • 5 ловорових листова (свежи или сушени)
  • 500 г парадајз пиреа
  • 750 г чери парадајза
  • 2 коцке од поврћа
  • 1 кашика шећера
  • 1 кашика црвеног винског сирћета
  • 250 мл пуномасног млека

Припрема:

У највећи лонац ставите уље, лук и целер и лагано кувајте док не омекшају. Додајте шаргарепу и кромпир на неколико минута, па додајте све преостале састојке, попут чери парадајза, парадајз пиреа, осим млека, са 1 литар воде.

Оставите да проври. Покријте потаж и динстајте 30 минута, а затим отворите и кувајте 20-30 минута.

Извадите ловоров лист и умутите супу ручним блендером. Додајте млеко и воду колико вам је потребно. Зачините по укусу, загрејте и сервирајте. Уживајте у потажу од шаргарепе и парадајза.

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОТВОРИЛИ КИНЕСКИ БАЛОН КОЈИ СУ ОБОРИЛИ: Остали шокирани оним што се налази у њему - Могли су нас шпијунирати!

АМЕРИКАНЦИ ОТВОРИЛИ КИНЕСКИ БАЛОН КОЈИ СУ ОБОРИЛИ: Остали шокирани оним што се налази у њему - "Могли су нас шпијунирати!"

КИНЕСКИ шпијунски балон који је 2023. године прелетео Сједињене Државе био је опремљен америчком технологијом која је могла омогућити шпијунирање Американаца, према изворима који су директно упознати са техничком анализом коју је спровела америчка војска.

11. 02. 2025. у 13:30

3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми?

3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: "Томпсон - то није будала! Наши 'хероји' су давно починили масакр, а чији смо ми?"

"ЧИЈИ смо ми? Питајте Загребачку банку, Привредну банку, питајте Хрватску народну банку... Питајте све оне који нам се свакодневно церекају са свих портала и реците, имате Хрватску."

11. 02. 2025. у 17:12

Коментари (0)

ТЕНИСКА РЕВОЛУЦИЈА: Ово је незапамћено! Тачка после које нема повратка