ПОТАЖ ОД ШАРГАРЕПЕ И ПАРАДАЈЗА: Укусан, а богат поврћем и здрав
Кремасти потаж од поврћа зачињен ловором и природном слаткоћом од шаргарепе ће да окрепи и зачини ручак.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 3 кашике маслиновог уља
- 2 лука, сецкана
- 2 штапића целера, исецкана
- 1 ¼ кг шаргарепе, нарезане
- 250 г кромпира, исеченог на коцкице
- 5 ловорових листова (свежи или сушени)
- 500 г парадајз пиреа
- 750 г чери парадајза
- 2 коцке од поврћа
- 1 кашика шећера
- 1 кашика црвеног винског сирћета
- 250 мл пуномасног млека
Припрема:
У највећи лонац ставите уље, лук и целер и лагано кувајте док не омекшају. Додајте шаргарепу и кромпир на неколико минута, па додајте све преостале састојке, попут чери парадајза, парадајз пиреа, осим млека, са 1 литар воде.
Оставите да проври. Покријте потаж и динстајте 30 минута, а затим отворите и кувајте 20-30 минута.
Извадите ловоров лист и умутите супу ручним блендером. Додајте млеко и воду колико вам је потребно. Зачините по укусу, загрејте и сервирајте. Уживајте у потажу од шаргарепе и парадајза.
(Stvarukusa/mondo)
Препоручујемо

УКРАЈИНСКИ БОРШЧ: Најпознатија чорба на свету, за јак имунитет и снагу
09. 04. 2024. у 11:00

ПОСНА КИМ ЧОРБА: Брза припрема и јефтини састојци, веома укусна и освежавајућа
04. 04. 2024. у 17:32

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

КРВАВИ ПИР 2001: Зашто је Непалски принц побио целу краљевску породицу?
НИСУ МУ дали да ожени жену коју је волео, а онда је почело да се шушка да ће му одузети и право на престо.
12. 09. 2025. у 13:24
Коментари (0)